Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς κυβέρνηση συνεργασίας Τσίπρα- Καμμένου

tsipras1

Τέλος στο «όνειρο» της αυτοδυναμίας τέθηκε τα ξημερώματα για τον ΣΥΡΙΖΑ που τελικά καταλαμβάνει 149 έδρες στη νέα Βουλή γεγονός που πλέον απαιτεί τη σύμπραξη-συμμετοχή ενός από τα κόμματα που χθες κατέλαβαν θέσεις πίσω από την Νέα Δημοκρατία που περνά πλέον επίσημα στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι επαφές είχαν ήδη ξεκινήσει από χθες βράδυ όταν διαφαινόταν η απώλεια της αυτοδυναμίας με τους δυνητικούς κυβερνητικούς του συμμάχους, αρχής γενομένης από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, ο οποίος όπως διαφαίνεται θα είναι ο κυβερνητικός εταίρος του Α. Τσίπρα στη συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης ενώ ακολούθησαν και με τους κ. Σταύρο Θεοδωράκη και Δημήτρη Κουτσούμπα.
Η συνάντηση με τον κ. Καμμένο πάντως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τοποθετείται σήμερα στις 10.30 με στόχο να επιβεβαιωθεί ή όχι η στήριξη και η πιθανή συμμετοχή των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Πάντως συναντήσεις θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τους κ. Θεοδωράκη και Κουτσούμπα αμέσως μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει αύριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης εφ όσον καταλήξει σε αποτέλεσμα η συνάντηση με τον κ. Καμμένο. Όσον αφορά στο ρόλο του κόμματος του κ. Καμμένου τα σενάρια περί σύμπραξης ή συνεργασίας είναι «ανοικτά» με το ενδεχόμενο το κόμμα του Π. Καμμένου θα βρεθεί στο τιμόνι ενός υπουργείου , πιθανότατα του Ναυτιλίας και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ανακοινώσει μικρός αριθμό υπουργείων. Από τα σενάρια που έχει τροφοδοτήσει το αποτέλεσμα της κάλπης ωστόσο είναι και εκείνα της ψήφου ανοχής που εικάζεται ότι θα αιτηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον επικεφαλής του Ποταμιού και τον γ.γ. του ΚΚΕ, αντίστοιχα με προφανή στόχο την επίτευξης μίας πιο διευρυμένης πολιτικής συναίνεσης.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τέλος τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέφεραν σχεδόν λεπτό προς λεπτό το αποτέλεσμα της κάλπης ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι αναλύσεις για την πορεία μεγάλων ευρωπαϊκών θεμάτων μετά το αποτέλεσμα των Ελληνικών εκλογών και με δεδομένη τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter