Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Σαμαρά - Αναστασιάδη στη Λευκωσία για την ΑΟΖ

samaras-anastasiadis-11

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη συναντάται σήμερα στη Λευκωσία ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συζητήσουν κατ' ιδίαν τις θέσεις του ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε και τον συντονισμό των ενεργειών απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε εισηγήθηκε αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ, με ταυτόχρονη παρουσία της τουρκοκυπριακής πλευράς στις εξελίξεις για το μέλλον των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Εισήγηση, την οποία απέρριψε η Λευκωσία επαναλαμβάνοντας πως οι Τουρκοκύπριοι θα επωφεληθούν από τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους του νησιού, μετά τη λύση του Κυπριακού.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανάλαβε τη στήριξη του στις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η συναντίληψη Αθήνας – Λευκωσίας, παραμένει αναλλοίωτη και παντός καιρού.

Μετά το πέρας της συνάντησης Σαμαρά-Αναστασιάδη, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο ηγετών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και στην συνέχεια θα προσφωνήσει την Ολομέλεια του Σώματος.

Εν συνεχεία, ο Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Κάιρο, όπου το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τριμερής διάσκεψη Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter