Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Κουμουτσάκος παρουσίασε τη στρατηγική του συνδυασμό του

koumoutsakos parousiasi caravel 2

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του, «1800 - Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», παρουσίασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος. Στην εκδήλωση, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη προσφώνησε η γνωστή δημοσιογράφος Πηνελόπη Γαβρά.

Παρευρέθηκαν πολλά στελέχη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Θανάσης Σκορδάς, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Βαληνάκης, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Βλάχος, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωστής Μουσουρούλης, Τάσος Νεράντζης Προκόπης Παυλόπουλος, οι βουλευτές Άννα Καραμανλή, Βασίλης Κικίλιας, Γεωργία Μαρτίνου, Γεωργία Μπατσάρα, Αργύρης Ντινόπουλος, Ασημίνα Σκόνδρα, Κώστας Σκρέκας, Διονύσης Σταμενίτης, Μάξιμος Συνετάκης, οι ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, Γιώργος Παπανικολάου, Νίκη Τζαβέλα, ο πρώην γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Απόστολος Σταύρου, ο πρώην γενικός γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Δημήτρης Κωστόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, και πλήθος άλλων στελεχών.

Ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες της στρατηγικής του για την Περιφέρεια.

Πρώτον, η αλληλεγγύη με αξιοπρέπεια, η κοινωνική συνοχή και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Βασικός στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Πρώτη δράση η στέγαση των αστέγων.

Δεύτερον, ανάπτυξη και απασχόληση. Όπλα της Περιφέρειας στον άξονα αυτό είναι η αξιοποίηση, χωρίς καμία καθυστέρηση του νέου ΕΣΠΑ, η άντληση πρόσθετων κοινοτικών πόρων, η επιστράτευση του θεσμού των ΣΔΙΤ, η αξιοποίηση νέων ιδεών βγαλμένων από τη διεθνή εμπειρία, η συνεργασία με σημαντικές ευρωπαϊκές Περιφέρειες, η αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας τους και η διεκδίκηση κοινών προγραμμάτων.

Τρίτον, η ανάκτηση της οντότητας και η κατάκτηση της αίγλης που δικαιούται η Αττική. Αίγλη στην Αττική σημαίνει αποτελεσματική διοίκηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πάταξη της γραφειοκρατίας και της σπατάλης, δίκτυο συνεργασίας με όλες τις επαγγελματικές ομάδες, συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που τους αφορούν. Αίγλη στην Αττική σημαίνει ανάδειξη της ταυτότητας της κάθε περιοχής της.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο κ. Κουμουτσάκος παρουσίασε τους οκτώ υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ομάδα που φέρνει την γνώση, την θέληση και το ήθος που χρειάζεται η Αττική. Και τόνισε χαρακτηριστικά, «Όλοι μαζί βάζουμε τέλος στο χθες, λέμε όχι στις κατεστημένες διαχειριστικές λογικές. Όλοι μαζί προχωράμε στο νέο και άφθαρτο της γνώσης, της θέλησης και του ήθους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter