Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρεκόρ επιτυχιών του Λ.Σ. στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων

0PLa1

Στην υπερπροσπάθεια του Λιμενικού Σώματος να πατάξει το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης τις επιτυχίες που έχουν σημειωθεί για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων κατά την παρουσίαση της νέας καμπάνιας της εταιρείας «Παπαστράτος» που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Πρόκειται για ρεκόρ καθώς την τελευταία δεκαετία έχουν εξαρθρωθεί τουλάχιστον 707 οργανωμένα κυκλώματα, ενώ έχει διασφαλιστεί ότι δεν διέφυγαν 242,3 εκατομμύρια ευρώ σε δασμούς.Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι το Σώμα από το 2011 έχει προβεί σε τουλάχιστον 1.234 συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν σε κυκλώματα λαθρεμπορίου, έχει συλλέξει τουλάχιστον 1,4 δισ. παράνομα τσιγάρα, καθώς και 13,9 τόνους καπνού, ενώ έχει κατάσχει 277 οχήματα και 45 πλοία.
Έκανε λόγο επίσης για μια άλλη διάσταση της πολυεπίπεδης προσφοράς του Λιμενικού Σώματος στον τόπο, στην εθνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία, ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της «Παπαστράτος» για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.
Τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η «Παπαστράτος», μέσω του προγράμματος PMI IMPACT, προέβη σε μια σημαντική δωρεά πέντε σκαφών ειδικού τύπου αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων στο Λιμενικό Σώμα, αποστολή των οποίων είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου στη θάλασσα.
Επίσης, ενίσχυσε με νέα δωρεά της με επιχειρησιακό εξοπλισμό το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, το οποίο επιχειρεί μεταξύ άλλων και στην πάταξη του λαθρεμπορίου.
Οι δύο φορείς, προσέθεσε ο υπουργός, αναπτύσσουν κοινές εκπαιδευτικές δράσεις αναγνώρισης παράνομων τσιγάρων σε όλη την Επικράτεια, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η διεθνής συνεργασία με έχει επιτύχει το Λιμενικό Σώμα με άλλες ανά τον κόσμο διωκτικές αρχές στον τομέα αυτόν.
Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η μορφή οργανωμένου εγκλήματος, όχι μόνο για τα έσοδα του κράτους και την οικονομία, αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter