Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Διοικητικού Συμβουλίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ μέσω τηλεδιάσκεψης

0εεσυμa

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη, στην έναρξη της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του αείμνηστου Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και τ. μέλους του ΔΣ και στενού συνεργάτη και φίλου του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, Ανδριανού Μιχάλαρου, που έχασε την μάχη με τον Covid-19 στις 14 Φεβρουαρίου 2021.
Την συνάντηση τιμήσαν με την συμμετοχή τους ο κ. Αντώνης Βιδάλης, Αντιναύαρχος Λ.Σ. ε.α., Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και ο κ. Θεοδώρου Θεόδωρος, Πρέσβης ε.τ. Γεν. Δντής Ερευνητικού Κέντρου ΜΟΗΑ, καθώς και τα ειδικά προσκεκλημένα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ κ.κ. Βασίλειος Ζεϊμπέκης, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics & Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γεώργιος Στεφανίδης, Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πατρών και Γεώργιος Εμμανουλόπουλος, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός. Εκ μέρους του ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ παρέστησαν οι κ.κ Παρασκευάς Φραντζέσκος, Α’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Κενανίδης, Β’ Αντιπρόεδρος, Χάρης Λαμπρόπουλος, Γ’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Καμαρινάκης, Γενικός Γραμματέας και τα μέλη Δημήτριος Κατσώχης, Εμμανουήλ Κοτσάκης, Δημήτριος Λεμονάκης, Ταξιάρχης Μαντζάνας και Μιχάλης Σακέλλης.
Ο κ. Βιδάλης, μετέφερε το χαιρετισμό του κ. Υπουργού στο ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ και τη διαβεβαίωσή του Υπουργείου πως στηρίζει την Πρωτοβουλία MOHA-ΟΛΚ-ΣΕΕΝ-ΕΕΣΥΜ για την δρομολόγηση πορθμειακής σύνδεσης μεταφοράς επιβατών και οχημάτων μεταξύ Καβάλας - Αλεξάνδρειας, με ενδιάμεσους σταθμούς ένα λιμάνι της Αττικής (Λαύριο) και ένα της Κρήτης (Ηράκλειο) , ενώ ενημέρωσε το ΔΣ του Ε.Ε.ΣΥ.Μ πως από την πλευρά του Υπουργείου έχει σταλεί ενημερωτική επιστολή από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη προς τον Αιγύπτιο ομόλογό του σχετικά με την επιθυμία της ελληνικής πλευράς στην επιτυχή υλοποίηση της γραμμής, η οποία θα ενισχύσει τις ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στο θαλάσσιο εμπόριο. Ο κ. Βιδάλης έκλεισε την παρέμβασή του με την επισήμανση πως τόσο ο κ. Υπουργός όσο και το Υπουργείο είναι έτοιμοι να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια για την ευόδωση της προσπάθειας, και έλαβε ενεργό μέρος στην συζήτηση γύρω από την σημαντική αυτή αναπτυξιακή πρωτοβουλία που απετέλεσε και ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης.
Οι κ.κ Θεοδώρου, Σακέλλης, Καμαρινάκης, Εμμανουλόπουλος αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΕΣΥΜ, κ. Αδαμαντιάδης, ως μέλη της συντονιστικής ομάδας της πρωτοβουλίας, εξήγησαν την εμπορική, τουριστική και γεωστρατηγική σημασία της νέας αυτής πορθμειακής σύνδεσης, που θα αποτελέσει όχι μόνο μία θαλάσσια γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, που δεν υπάρχει σήμερα, αλλά της Βορείου και Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανικής με την Αίγυπτο και τις πλησίον της Αιγύπτου χώρες της μέσης Ανατολής και της Αφρικής, και ενημέρωσαν για τις εν εξελίξει προσπάθειες εξασφάλισης χρηματοδότησης της σχετικής μελέτης βιωσιμότητας, η εκπόνηση και το αποτέλεσμα της οποίας αποτελούν το κλειδί για την πορεία της όλης προσπάθειας.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν και η πρωτοβουλία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, τους Δήμους Αθηναίων και Κορινθίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Εμπορευματικών & Επιβατικών Μεταφορών (Ο.Φ.Α.Ε), και την Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) για την ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών - City Logistics της χώρας μας και τις σχετικές με το θέμα προγραμματιζόμενες δράσεις, μεταξύ των οποίων η εντός ολίγων ημερών προβλεπόμενη πρώτη συντονιστική τηλεδιάσκεψη των κομβικών φορέων της εν λόγω δράσης και η διοργάνωση Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα “City Logistics” μαζί με την τελετή βράβευσης των καλύτερων εργασιών του ετήσιου Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ « Δ. Τσαμπούλας » για τα έτη 2020 & 2021 που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2021 στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης ‘’Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics της O.MIND CREATIVES μεταξύ 2-3-4 Οκτωβρίου 2021 στο Metropolitan Expo’’, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.
Το Συμβούλιο απασχόλησε και το επίσης σημαντικό θέμα της ψηφιοποίησης των εμπορευματικών μεταφορών, το οποίο έχει τύχει ιδιαίτερης επεξεργασίας από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ε.Ε.ΣΥ.Μ τα τελευταία δύο χρόνια και για το οποίο αναμένονται εξελίξεις στο πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων που έχει ήδη υποβάλλει ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ στις αρμόδιες Αρχές.
Το ΔΣ έκανε ομόφωνα αποδεκτές σχετικές αιτήσεις και ενέγραψε στην δύναμη των μελών του την εταιρεία RAVINTRANS ΕΠΕ και τον κ. Φώτη Φωτεινό, Δημοσιογράφο, Εκδότη του metaforespress.gr και συζήτησε το πρόγραμμα δράσης του δευτέρου εξαμήνου του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter