Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ.Σκυλακάκης στον Economist: Υψηλότερη ανάπτυξη μέσα απο τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις

0Σκυλακάκης

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτύχει υψηλότερη ανάπτυξη μέσα από τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικές επενδύσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε συζήτηση στο συνέδριο του Economist με θέμα "200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης". Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η αναπτυξιακή διαδικασία δεν θα πρέπει να συμπιέζεται από πάρα πολύ υψηλά πλεονάσματα και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για «μικρά, σταθερά, μετρημένα βήματα» στο δημοσιονομικό πεδίο.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα δημοσιονομικά, ο Θ.Σκυλακάκης είπε ότι υπάρχει αβεβαιότητα για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μετά την πανδημία, αλλά «θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους που θα αποφασιστούν». Τόνισε πάντως ότι είναι διασφαλισμένο το χαμηλό κόστος αποπληρωμής τού ελληνικού χρέους. Στο σημείο αυτό ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει δημοσιονομικά υπεύθυνη στάση, όπως έπραξε και στο πλαίσιο της πανδημίας όπου όλα τα μέτρα είναι στοχευμένα και αυστηρά συνδεδεμένα με τη διάρκεια της πανδημίας και την επόμενη ημέρα.
Σε ό,τι αφορά την κάλυψη του επενδυτικού κενού στην ελληνική οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σημαντική θα είναι η συμβολή του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Όπως είπε οι μεταρρυθμίσεις και το σχέδιο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει η ελληνική κυβέρνηση θα αλλάξουν το τοπίο στις επενδύσεις.
Επικαλούμενος την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, τόνισε ότι τα κονδύλια που προβλέπονται σ’ αυτό θα συμβάλλουν στην υψηλότερη αύξηση του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια. Επισήμανε επίσης ότι η εφαρμογή των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις θα βελτιώσουν και το σχέδιο βιωσιμότητας του χρέους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter