Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Β. Κορκίδης: Το λιανικό εμπόριο της Αττικής περιμένει με αγωνία να μάθει ποια θα είναι εντός του Μαρτίου η “Μεγάλη Δευτέρα” της αγοράς

0korkidis1

Το λιανικό εμπόριο της Αττικής περιμένει με αγωνία να μάθει ποια θα είναι εντός του Μαρτίου η “Μεγάλη Δευτέρα” της αγοράς επισημαίνει σε δήλωσή του με αφορμή το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ουσιαστικά προανήγγειλε την παράταση του lockdown στην Αττική ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής, κ. Βασίλης Κορκίδης.
Στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:
«Το λιανικό εμπόριο της Αττικής περιμένει με αγωνία να μάθει ποια θα είναι εντός του Μαρτίου η “Μεγάλη Δευτέρα” της αγοράς, που θα επαναλειτουργήσουν με τον τρόπο των Σούπερ Μάρκετ όλα τα καταστήματα. Από ό,τι φαίνεται από το επιδημιολογικό φορτίο, στην Αττική δεν θα είναι η Δευτέρα 1η Μαρτίου και δεν μπορεί, βεβαίως, να είναι η Καθαρή Δευτέρα. Πάντως, επιχειρηματικότητα και κυβέρνηση, γνωρίζουν καλά πως η εβδομαδιαία αιμορραγία των 500 εκ. ευρώ από τις απώλειες της κατανάλωσης π ρέπει να σταματήσει πριν είναι πολύ αργά. Οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να προστατεύσουν εργαζόμενους και καταναλωτές. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς click away και click inside είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα σε χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ουσιαστικά ελεύθερα και τους καταναλωτές να κάνουν εντός τριών ωρών τις αγορές που επιθυμούν με φυσική παρουσία. Ορθή και έγκαιρη απόφαση είναι, επίσης, η επιβεβλημένη παράταση της εκπτωτικής περιόδου έως το τέλος Μαρτίου, προκειμένου οι εμπορικές επιχειρήσεις να ρευστοποιήσουν τα εμπορεύματα στα ράφια τους, ώστε να μπορέσουν να αγοράσουν νέα προϊόντα. Όλα αυτά, όμως, πρέπει να γίνουν με πολύ προσοχή, γι’ αυτό είναι εύλογο να αποστέλλεται από τους καταναλωτές μήνυμα στο ξεχωριστό πενταψήφιο αριθμό 13032, προκειμένου να πραγματοποιούν τις αγορές τους. Αναγνωρίζουμε την αγωνιώδη προσπάθεια που γίνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, γι’ αυτό πρέπει όλοι να συμβάλουμε με αλληλοσεβασμό και αυτοέλεγχο, τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όσο και για την υγεία της αγοράς και της οικονομίας.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter