Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κορκίδης: Αποτελεί απειλή ότι μόνο το 17% των εμπορικών ΜμΕ διαθέτει e-shop

0korkidis1

Θέμα e-shop των ΜμΕ έθεσε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π κ. Β. Κορίδης με αφορμή την ΚΥΑ για την απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ από τις 11 Νοεμβρίου, έως τις 30 του μήνα που ισχύει το lockdown. Να σημειωθεί ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά είχαν σχετικά ζητήσει την απαγόρευση της πώλησης των προϊόντων αυτών με την ΕΣΕΕ να εισηγείται σχετικά προς το αρμόδιο υπουργείο.
Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης: «Κατά τη διάρκεια της καραντίνας με την προσωρινή απουσία φυσικών καταστημάτων, την απώλεια πελατών, τη μείωση πωλήσεων και τη μείωση τζίρου, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, ώστε η αδυναμία εξυπηρέτησης του καταναλωτή σήμερα να μην μετατραπεί σε δυσαρέσκεια του πελάτη αύριο. Δεν έχουμε τη πολυτέλεια του κοινωνικού αυτοματισμού σε μια προσωρινή έκτακτη κατάσταση καραντίνας. Ας μην ξεχνάμε όμως, πως πίσω από μία βιτρίνα καταστήματος, υπάρχει μια εφοδιαστική εμπορική αλυσίδα αξίας, με χονδρικό εμπόριο, μεταπώληση, εισαγωγή, αλλά και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων που περιορίζονται.
Προσωπικά δεν βλέπω ως απειλή τα σούπερ μάρκετ που κάνουν το 2% του τζίρου της αγοράς σε διαρκή αγαθά, ούτε τις λαϊκές αγορές, αλλά τη μικρή δυνατότητα των ΜμΕ του εμπορίου με μόνο το 17% των επιχειρήσεων να διαθέτει e-shop για διαδικτυακές πωλήσεις. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα, αφού τα χρήματα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ μένουν εδώ και πληρώνουν θέσεις εργασίας, ενώ αντιθέτως οι γνωστοί κολοσσοί του e-commerce κάνουν πάρτι στην ελληνική αγορά και τα χρήματα δεν μένουν στη χώρα μας. Ας προβληματιστούμε».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter