Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς αναβολή και η ΔΕΘ…

0ΔΕΘ

Το σενάριο της αναβολής τέλεσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εξετάζεται τα τελευταία 24ωρα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας αυξάνεται δραματικά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, καθώς δεν είναι δυνατόν να στηθούν περίπτερα στην έκθεση με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος και μετά να υπάρξει αναβολή. Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα τριήμερο που παραδοσιακά συγκεντρώνονται χιλιάδες επισκέπτες, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η τήρηση των αποστάσεων. Ανοιχτό παραμένει επίσης αν ο πρωθυπουργός θα δώσει την «παραδοσιακή» συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, ξεδιπλώνοντας το επόμενο πακέτο μέτρων.

Στη τηλεδιάσκεψη για τον κοροναϊό ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, πρότεινε τρόπους ώστε η ΔΕΘ να πραγματοποιηθεί με αυστηρούς όρους και μέτρα, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την αγορά και από Γερμανούς επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είναι η τιμώμενη χώρα στην Έκθεση εφέτος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μάλιστα προσκαλέσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι και η διοίκηση της ΔΕΘ προτιμά να ακυρωθεί το εμπορικό κομμάτι παρά να στηθούν τα περίπτερα και τελευταία στιγμή οι λοιμωξιολόγοι να ανάψουν κόκκινο φως. Μέχρι στιγμής ωστόσο η επιτροπή δεν έχει εισηγηθεί πλήρη αναστολή της ΔΕΘ. Ουδείς όμως γνωρίζει τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Σημειώνεται τέλος ότι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άφησε κκαι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter