Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα παρέμβαση του Ε.Β.Ε.Π. για στήριξη της οικονομίας – Αναγκαία η επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων

0korkidhs

Η δραστική μείωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Αττικής και του ευρύτερου Πειραιά, που αποδίδεται στη καθημερινή επιδείνωση από τις οικονομικές συνέπειες που επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, καθιστά αναγκαία την συνεχή συμπλήρωση των ΚΑΔ που εντάσσονται στα ευεργετικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εκ των επιχειρήσεων στην διαδρομή της λειτουργίας τους επέλεξαν, πέραν του αρχικού «κύριου» ΚΑΔ και δευτερεύοντες, οι λειτουργίες των οποίων κατέστησαν κύριοι, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Δεκάδες επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, έχουν εκπέμψει SOS, καθώς εν όψει των υποχρεώσεων στο τέλος του μήνα βλέπουν τα οικονομικά τους αποθέματα να μην επαρκούν, αλλά δεν καλύπτονται από τα ανακοινωθέντα μέτρα στήριξης ούτε συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των ΚΑΔ.
Το Ε.Β.Ε.Π. τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της παροχής κινήτρου από την κυβέρνηση για την επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων και εργαζομένων με την έκπτωση 25% όσων θα επιλέξουν την εμπρόθεσμη πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, παρά το γεγονός ότι έχουν δικαίωμα να αναστείλουν φορολογικές υποχρεώσεις με βάση τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί. Το εν λόγω μέτρο πέραν της επιβραβεύσεως αποτελεί και «έμμεση» προτροπή στο σύνολο των επιχειρήσεων που διατηρούν ακόμη τις οικονομικές δυνατότητες να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για να τύχουν του ανωτέρω ευεργετήματος και αναμένουμε να δούμε πως θα αποτυπωθεί αναλογικά για όλους στην επόμενη ΠΝΠ.
Το ΔΣ του ΕΒΕΠ με αισιοδοξία, σχεδιάζει μαζί με τις επιχειρήσεις-μέλη του την επόμενη ημέρα της πειραϊκής επιχειρηματικότητας και προτρέπει τις υγιείς επιχειρήσεις να επιδείξουν στα δύσκολα για μία ακόμα φορά «οικονομικό πατριωτισμό». Σε αυτό το πνεύμα προτείναμε με προηγούμενη επιστολή μας δύο μόνιμα και ουσιαστικά μέτρα για ρευστότητα από το ΕΣΠΑ με κεφάλαιο κίνησης και επίσπευσης κατά ένα έτος των μείωσεων της φορολογίας στο σύνολο της πραγματικής οικονομίας. Επιπρόσθετα για την επόμενη ημέρα προτείνεται, ένα «πακέτο μετά-κρίσης» με 7 οριζόντιες φορολογικές μειώσεις σε συντελεστές, προκαταβολή, δασμούς, τέλη και ΦΠΑ για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, την διατήρηση της απασχόλησης, αλλά κυρίως την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Προς τούτο, το ΕΒΕΠ το οποίο γίνεται σε καθημερινή βάση κοινωνός των προβλημάτων, αλλά και της αγωνίας που διακατέχει τον επιχειρηματικό κόσμο, εισηγείται την προσθήκη επιπλέον 72 ΚΑΔ, συμπληρωματικά των 208 που είχε αποστείλει την προηγούμενη εβδομάδα για επιχειρήσεις που πλήττονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Το ΕΒΕΠ ευελπιστεί να εισακουστεί και να συμπεριληφθούν οι ΚΑΔ που προτείνονται στην επόμενη επικαιροποιημένη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και κατά συνέπεια να ενταχθούν τόσο στα έκτακτα μέτρα ανακούφισης, όσο και στα μόνιμα μέτρα της πολυπόθητης επόμενης μέρας του κορονοϊού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter