Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στηρίζει τις 45 νέες ψηφιακές υπηρεσίες από την Περιφέρεια Αττικής το Π.Ε.Σ.Α.

0ΠΕΣΑ

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί την μετάβασή της σε μια νέα ψηφιακή εποχή μέσα από μία ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη σε συνεργασία τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.
Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο, εκπροσωπώντας όλα τα Επιμελητήρια Αθηνών – Πειραιώς, στηρίζει τόσο τις παλαιότερες 120 δράσεις όσο και τις 45 νέες ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Η νέα εφαρμογή υπόσχεται με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ, να φέρει την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη, αντί ο πολίτης και ο επιχειρηματίας να προσφεύγει στα γκισέ της Περιφέρειας. Ειδικότερα δίδεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ψηφιακά για 165 Διοικητικές πράξεις αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Στις ήδη υπάρχουσες 120, προστίθενται επιπλέον 45 νέες ψηφιακές αιτήσεις αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων ψηφιακών υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το οποίο και συνυπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με αντικείμενο τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση μιας σειράς συστημικών δράσεων που θα έχουν στόχο τη βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, την αναβάθμιση της πληροφόρησης και ενημέρωσής τους, αλλά και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Επίσης η λειτουργία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης της Περιφέρειας έχει ως αντικείμενο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Πολίτες και τις Επιχειρήσεις, από το σύνολο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Επίσης στην τηλεφωνική Εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, που απαντά στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1539, μπορούν να απευθύνονται πολίτες και επιχειρήσεις για να λάβουν πληροφόρηση σχετική με όλες τις διοικητικές πράξεις και τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.
Να σημειωθεί ότι η ψηφιακή στρατηγική της Περιφέρειας θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην προγραμματισμένη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, στις 9 Μαρτίου στο Ε.Β.Ε.Π. παρουσία της Περιφέρειας και του Υπουργείου.

«Η ψηφιοποίηση 45 νέων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, που τίθενται στη διάθεση των πολιτών και των επιχειρήσεων, με στόχο την αμεσότερη και καλύτερη εξυπηρέτησή τους, αποτελεί “κτύπημα” στην γραφειοκρατία» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π, κ. Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής της Περιφέρειας. «Το Ε.Β.Ε.Π. επικροτεί κάθε προσπάθεια ψηφιακής μετάβασης υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα και θα σταθεί αρωγός σε αυτές, ώστε τα Επιμελητήρια να γίνουν τα e-ΚΕΠ της Επιχειρηματικότητας», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter