Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη προς τους διεθνείς επενδυτές- Στα προτάγματα το master plan της COSCO

0mitsotakis deth 1

Σαφές μήνυμα για την φιλικότητα της Ελλάδας προς το διεθνές, και όχι μόνο, επενδυτικό επιχειρείν εξέπεμψε νωρίτερα από τους βήματος της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα στις αναφορές του για την πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε εμβληματικές επενδυτικές δραστηριότητες με ιδιαίτερα μεγάλο σημειολογικά βεληνεκές όπως αυτή της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά στις Σκουριές ( Eldorado Gold), τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις αλλά και του τομέα του φαρμάκου όπου ουσιαστικά προσκάλεσε τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες να επενδύσουν σε υψηλής προστιθέμενης αξίας επενδύσεις σε τελευταίας λέξης τεχνολογίες στο χώρο της παραγωγής φαρμάκων. Να σημειωθεί ότι η εναρκτήρια αναφορά του κ. Μητσοτάκη με αυτή του επικαιροποιημένου master plan της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο χαρακτήρισε «επιθετικό» αφού προστέθηκαν επενδύσεις προσλαμβάνει ιδιαίτερης σημασίας για ένα επενδυτικό πλάνο που πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αντιλήψεως τις οποίες και καυτηρίασε. Στα τέλη του μήνα είπε ο κ. Μητσοτάκης το υπουργείο Ναυτιλίας «θα έχει την απάντηση» στο master plan της COSCO-ΟΛΠ για να προχωρήσει ένα έργο για το οποίο ο πρωθυπουργός έκανε άμεση αναφορά στο μέγεθος των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργήσει η υλοποίηση του master plan αλλά και εν συνεχεία η ενεργοποίηση των όσων προβλέπει με τον τέταρτο προβλήτα που έχει προστεθεί, τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι το “theseanation.gr” στις 29 Αυγούστου με τίτλο ««Ξημερώνει» θέσεις εργασίας...» είχε αναφερθεί στη συγκεκριμένη δυναμική που θα προσδώσει στην τοπική οικονομία και όχι μόνο η υλοποίηση του master plan της COSCO το οποίο θα κατατεθεί στην ΕΣΑΛ προς έγκριση στα τέλη του μήνα.
Πέραν τούτων η αναφορά Μητσοτάκη για την αναδιαμόρφωση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα του ζητήματος των περιβαλλοντικών μελετών και γνωμοδοτήσεων αποτελεί ένα ακόμη μήνυμα προς τους διεθνείς και όχι μόνο επενδυτές καθώς τα προηγούμενα χρόνια μεγάλες επενδύσεις, είχαν «μπλοκαριστεί» από τις αλλεπάλληλες προσφυγές φορέων και όχι μόνο, που για μία σειρά λόγους εναντιώνονταν στις επενδύσεις αυτές.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter