Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανοικτά» θέματα του Πειραιά στη συνάντηση ΕΣΠ με τον Δήμαρχο της πόλης

0morali

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 1η Αυγούστου ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης, και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Α. Αργουδέλη.
Η συνάντηση αυτή, η πρώτη μετά τις εκλογές και την επανεκλογή του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Εμπορικός Σύλλογος με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, με στόχο να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε ο συντονισμός ενεργειών για την Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» η οποία πήρε την έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».
Το πρόβλημα του παρεμπορίου ήταν για άλλη μια φορά ένα από τα θέματα της συζήτησης, καθώς η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη. Ο Δήμαρχος είπε ότι μόλις ορισθεί η νέα Δημοτική Αρχή θα προγραμματιστεί συνάντηση με την Περιφέρεια, τους Βουλευτές Α’ & Β’ Πειραιά, το Υπουργείο, το ΕΒΕΠ και τον Σύλλογο για συντονισμό ενεργειών, μια που υπάρχει βούληση για πάταξη του παρεμπορίου και από την Κυβέρνηση αλλά και από το αρμόδιο Υπουργείο.
Συζητήθηκε το καίριο θέμα του Master Plan του ΟΛΠ, με σκοπό την αποφυγή ανέγερσης mall στον χώρο του λιμένα, κάτι που στηρίζει και ο Δήμαρχος Πειραιά, αλλά και η δημιουργία της Ιπποδάμειας Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, μιας νέας σύγχρονης, αισθητικά αναβαθμισμένης και λειτουργικής Κεντρικής Αγοράς, στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ.
Έγινε επίσης αναφορά σε θέματα πόλης όπως το θέμα της καθαριότητας και ο φωτισμός της πόλης, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι προχωράει το θέμα του φωτισμού σε όλη την πόλη καθώς και η ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου και ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η ανάπλαση της οδού Τσαμαδού από την Γούναρη έως την Εθν. Αντιστάσεως και από την Ηρ. Πολυτεχνείου έως την Γρ. Λαμπράκη και θα ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στις επιχειρήσεις.
Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας και επικοινωνίας, με στόχο την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.
Τέλος, ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον Δήμαρχο για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική θητεία, τόσο στον ίδιον όσο και στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter