Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν. Σαντορινιός: To Μεταφορικό Ισοδύναμο επεκτάθηκε με επιτυχία και στα καύσιμα

0Santorinios

Μετά τις πρόσφατες επεκτάσεις του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα αεροπορικά εισιτήρια, στο εισιτήριο και με καμπίνα, στις γυναίκες και στους άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα νησιά, καθώς και στους καθηγητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που έχουν έδρα τα νησιά, άρχισε να εφαρμόζεται με επιτυχία το μέτρο και στον τομέα των καυσίμων.
Έχοντας ήδη δεδομένα από την έμπρακτη λειτουργία του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στα καύσιμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νεκτάριος Σαντορινιός, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου απάντησε σε πραγματικά προβλήματα των νησιωτών και για αυτό αγκαλιάστηκε από όλα τα νησιά. Η Νησιωτικότητα, για πρώτη φορά, αντιμετωπίζεται με μια σταθερή, δίκαιη και αναλογική πολιτική που δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης για τα νησιά μας.
Η επέκταση του μέτρου στα καύσιμα αποτελεί άλλη μια διάσταση του θεσμού του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που στόχο έχει να δημιουργήσει ισότιμες συνθήκες ζωής για τους νησιώτες μας. Οι επαγγελματίες έμποροι καυσίμων στα νησιά, ήδη δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο μέτρο, και τα πρώτα μηνύματα από τις μειωμένες τιμές της βενζίνης, σε πρατήρια πολλών νησιών είναι κιόλας πραγματικότητα. Η θετική ανταπόκριση προκαλεί σε όλους εμάς, που σχεδιάσαμε το μέτρο, χαρά και αισιοδοξία ότι σύντομα οι νησιώτες και οι επισκέπτες των νησιών θα δουν σημαντικές μειώσεις στην τιμή της αντλίας σε όλα τα νησιά που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή της επέκτασης».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter