Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε εκδήλωση του Propeller Club:Ανοικτούς ορίζοντες για αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα βλέπει ο Τζ. Πάιατ

0pol

Για συνέχιση των αμερικανικών επενδύσεων σε τομείς της ελληνικής οικονομίας αρχής γενομένης από τα ναυπηγεία αλλά και την ενέργεια έκανε λόγο χθες βράδυ στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Propeller Club που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ο αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ εστίασε στους στενούς, όπως τους χαρακτήρισε, δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ την τελευταία διετία σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό αποτελεί την βάση και για περαιτέρω αμερικανικές επενδύσεις ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ιδιαίτερα την σημασία της συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και πιο πέρα. Αναφερόμενος στα των επενδύσεων ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά και την χαρά του για το γεγονός ότι πρόσφατα με πλοίο μεταφοράς υγροποιημένων αερίων του Ομίλου Τσάκου μεταφορτώθηκε αμερικανικής προέλευσης LNG στη Ρεβυθούσα για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι ο Όμιλος Μυτιληναίου θα φέρει δύο φορτία φυσικού αερίου από την Αμερική στο πλαίσιο της συνέχισης της συνεργασίας μεταφοράς υγροποιημένων αερίων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Επίσης έκανε λόγο για τη συνέχιση των επενδύσεων αμερικανικών κεφαλαίων στα ναυπηγεία της Ελλάδας, μετά την απόκτηση του Νεωρίου από την ONEX και αναφέρθηκε στην περσινή ΔΕΘ όπου ήταν αφιερωμένη στις ΗΠΑ σημειώνοντας ότι το γεγονός ήταν το high light για τις σχέσεις των δύο χωρών.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Propeller Club, Γιώργος Ξηραδάκης με επίκεντρο το D.N.A. στο χαιρετισμό του, μετά από την προβολή μικρού μήκους ταινιών αφιερωμένων στο Propeller Club υπενθύμισε την συνεισφορά του αρχαιότερου κοινωνικού σωματείου της Ναυτιλίας στην Ελλάδα εστιάζοντας στην κοινωνική του προσφορά αλλά και στην προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της ναυτιλίας της χώρας.
Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης βραβεύτηκαν στο πρόσωπο της προέδρου Μαριάνας Μόσχου η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) η οποία από το 1937, με 244 άτομα, εξειδικευμένο διεπιστημονικό προσωπικό και 6 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο, προσπαθεί σε καθημερινή βάση να συνδυάζει την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένης αποκατάστασης υψηλού επιπέδου, σε ένα ασφαλές και οικείο περιβάλλον για βρέφη, παιδιά και ενήλικες καθώς επίσης και «το Χαμόγελο του Παιδιού» το βραβείο του οποίου παρέλαβε ο Κώστας Γιαννόπουλος.
Ακολούθησαν η απονομή υποτροφιών από την διοίκηση του Propeller Club. Ειδικότερα απονεμήθηκαν η υποτροφία του Ιδρύματος Μαρίας Π. Τσάκου στην Ευαγγελία Τσουρή ως καλύτερη μαθήτρια του Λιβάνειου Λυκείου των Καρδάμυλων Χίου , οι υποτροφίες του Propeller Club στον Ahmed Imptisam ως καλύτερου απόφοιτου από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στην Αικατερίνη Γιαννιώτη ως καλύτερη απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Παυλίνα Καρυτινού και στον Σπύρο Παναγιωταρά ως καλύτεροι φοιτητές του American College of Greece . Επίσης απονέμηθηκε υποτροφία του Propeller Club στο Cpt. Ιάκωβο Ναυπλιώτη ως καλύτερο απόφοιτο από την Ακαδημία Εμπορικής Ναυτιλίας του Ασπροπύργου και ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές του Propeller Club στις υποτροφίες του FULBRIGHT FOUNDATION και American Farm School όπως επίσης οι υποτροφίες ALBA Scholarships που απονεμήθηκαν στον Νικόλαο Μουσουρούλη (100%) και στους Ελένη Βαμβακινού, Αντώνιο Χατζάρα, Ελευθερία Κυριαζή, Στέφανο Φλωράκη και Μάριο Λιανό (30%)

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter