Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Metropolitan Expo η METAL MACHINERY 2018

0Industrial20Machinery

Η μεγάλη στιγμή για τον κλάδο της βιομηχανίας έφτασε καθώς από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες της στο Metropolitan Expo η έκθεση μηχανημάτων και τεχνολογιών επεξεργασίας μετάλλου και βιομηχανικού εξοπλισμού METAL MACHINERY 2018.

Η έκθεση σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή του κλάδου της βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία και διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA ΑΕ και TEXPO AE.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος αλλά και της δυναμικής του βιομηχανικού κλάδου είναι ότι από πλευράς εκθετών η Metal Machinery είναι sold out έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ελληνικών και διεθνών οίκων μηχανολογικού εξοπλισμού.

Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες της Metal Machinery καινοτόμες λύσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα αλλά και τις νέες τάσεις όπως το digitalization και το smart manufacturing.

Οι κατηγορίες εκθεμάτων της Metal Machinery περιλαμβάνουν:

μηχανήματα επεξεργασίας μετάλλου
βιομηχανική υπεργολαβία
μηχανές συγκόλλησης
κοπτικά εργαλεία
βιομηχανικά είδη και αναλώσιμα
βιομηχανικά όργανα ελέγχου και μετρήσεων
συστήματα CAD/CAM/CIM
Ηλεκτρολογικό βιομηχανικό εξοπλισμό
Ρουλεμάν
Χάλυβες
Αυτοματισμούς
Εργαλεία
Μηχανήματα αμμοβολής - υδροβολής - βαφής
Ανυψωτικά

Η έκθεση METAL MACHINERY 2018 απευθύνεται σε εκπροσώπους βιομηχανικών ομίλων, βιοτεχνιών, μηχανικούς παραγωγής, τεχνικούς διευθυντές, μηχανικούς σχεδιασμού, διαχειριστές ποιότητας, αγοραστές και ειδικούς σε θέματα ανάπτυξης, οι οποίοι θέλουν να είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις διαθέσιμες λύσεις που υπάρχουν στην αγορά.

Επίσης, στη METAL MACHINERY 2018 συμμετέχει το Εργαστήριο Τεχνολογίας και Κατεργασιών της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, το οποίο και θα προβάλλει τις δυνατότητες παροχής υπηρεσιών με state of the art τεχνικές και παράλληλα θα παρουσιάσει την έρευνα που αναπτύσσει το εργαστήριο μέσα από χαρακτηριστικές εφαρμογές που μπορούν να οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Ναυτιλία

Την έκθεση Metal Machinery πρέπει να επισκεφθούν τα στελέχη του χώρου της ναυπηγοεπισκευής αλλά και της ναυτιλίας. Μετά την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, η αύξηση της εμπορικής δραστηριότητας στο λιμάνι του Πειραιά, φέρνει περισσότερα πλοία. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και σε άλλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας στα οποία θα εκχωρηθούν δραστηριότητες σε νέους επενδυτές. Ταυτόχρονα οι αλλαγές που έχουν ξεκινήσει ή θα αρχίσουν να εφαρμόζονται για τη συμμόρφωση της ναυτιλίας στους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για τα καύσιμα αλλά και για την εφαρμογή της σύμβασης για το θαλάσσιο έρμα, θα αυξήσουν τις ανάγκες για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής καλείται να προετοιμαστεί για τις επερχόμενες αλλαγές και να αποκτήσει πρόσβαση στον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμού που θα του επιτρέψει να επωφεληθεί από τις νέες ανάγκες του ναυτιλιακού κλάδου.

Η METAL MACHINERY 2018, διοργανώνεται από τις εταιρείες ROTA AE και TEXPO AE και θα ανοίξει τις πύλες της από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τελεί υπό την υποστήριξη του ΣΕΚΕΜ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ), του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων (WGI) και της Ελληνικής Εταιρείας Συγκολλήσεων.

Σημειώνεται τέλος ότι για την έκθεση προγραμματίζονται δρομολόγια δωρεάν μεταφοράς επισκεπτών που θα εξυπηρετήσουν περισσότερες από 15 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ιστότοπο της έκθεσης www.metalmachinery.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter