Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΒΑΠ : Καλά τα στοιχεία αλλά απαιτείται βούληση

economy euro 05

«Η επαναφορά της οικονομίας στην κανονικότητα, η ανάκαμψη και η πορεία προς την ανάπτυξη και την πρόοδο δεν διασφαλίζονται μόνο με εγγραφές υπεραισιόδοξων στοιχείων στον προϋπολογισμό όπως σε αυτόν του 2018 με τις προβλέψεις για ανάπτυξη 2,5% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% του ΑΕΠ. Η ανάπτυξη απαιτεί πολιτική βούληση, αποφασιστικότητα, δουλειά και συνεργασία της Πολιτείας με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που είναι μόνο οι ιδιωτικές»
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Δημήτρης Μαθιός προς το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την τοποθέτησή τους σε συνεδρίαση με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στην Βουλή.
Και ο κ. Μαθιός συμπλήρωσε «Οπότε είναι απολύτως ορθό να σημειώνεται και πρέπει να συμφωνήσουμε και εμείς στην βιομηχανία της Αττικής, που καλύπτει το 50% του βιομηχανικού δυναμικού της χώρας, ότι και αυτός ο προϋπολογισμός στηρίζεται στην υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που όντως έχουν εξαντλήσει πλέον τη φοροδοτική τους ικανότητα. Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε για δρόμους ανάπτυξης όταν έχουμε άλλον ένα προϋπολογισμό υπερφορολόγησης για να καταφέρουμε να επιτύχουμε υπερυψηλά πλεονάσματα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter