Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ομολογιακό δάνειο των ΕΛΠΕ , ύψους 400 εκατ. ευρώ από τη διεθνή αγορά

elpe 0009

Ομολογιακό δάνειο από τη διεθνή αγορά ύψους μέχρι 400 εκατ. ευρώ ετοιμάζονται να συνάψουν τα Ελληνικά Πετρέλαια.Η έκδοση του ομολογιακού δανείου έχει προετοιμασθεί από τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Παρασκευή θα ενημερωθούν σχετικά οι διοικήσεις των ελληνικών Τραπεζών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων του προσεχούς έτους.

Το ακριβές ύψος του ομολογιακού δανείου θα κριθεί από την προσφορά συμμετοχής στην έκδοση του ομολογιακού δανείου και το επιτόκιο που θα διαμορφωθεί.

Εκτιμάται ότι έκδοση είναι εξ αρχής εξασφαλισμένη και φανερώνει ότι παρ' ότι η χώρα βρίσκεται σε χρηματοδοτικό κλοιό υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις ικανές να ''σηκώσουν'' κεφάλαια από τη διεθνή χρηματογορά.

Ο πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΠΕ κ. Στ. Τσοτσορός εμφανίζεται αισιόδοξος για τις προοπτικές και τις δυνατότητες των Ελληνικών Πετρελαίων και θεωρεί την επιτυχή έκβαση του ομολογιακού δανείου δηλωτική της εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στην εταιρία.

Η σύναψη του ομολογιακού των ΕΛΠΕ με τη διεθνή αγορά στο βαθμό που επιβεβαιωθεί θα ενισχύσει και τα κυβερνητικά σχέδια για έξοδο συνολικά της ελληνικής οικονομίας στις αγορές το 2017.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter