Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία χρηματοδότησης 100 εκατ. ευρώ μεταξύ Eurobank και IFC

epitagi 43

Στην υπογραφή συμφωνίας χρηματοδότησης, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προχώρησαν Eurobank και International Finance Corporation (IFC), με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών χορήγησης πιστώσεων στην ελληνική οικονομία.
Το IFC, το οποίο ιδρύθηκε το 1956 και αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας, επένδυσε πέρυσι 300 εκατ. ευρώ στις τέσσερις ελληνικές τράπεζας, συμμετέχοντας στην ανακεφαλαιοποίηση του φθινοπώρου.
Στόχος του αποτελεί η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τις ελληνικές τράπεζες και η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, μέσω της παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.
«Όσο οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας γίνονται πιο ορατές, παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση λογικών τιμών χρηματοδότησης, παρά τις επίμονα περιοριστικές συνθήκες ρευστότητας» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, o διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας.
Η συνεργασία των δύο πλευρών χρονολογείται από το 2011, ενώ το IFC προσδοκά σε ανάλογες συμφωνίες και με τις υπόλοιπες τρεις ελληνικές τράπεζες.
«Το IFC έλαβε την απόφαση να παρέμβει θεσμικά το προηγούμενο έτος και τώρα εξερευνά αυτό το είδος της συναλλαγής με όλες τις ελληνικές τράπεζες» τόνισε από την πλευρά του, ο διευθυντής του IFC Global Industry, Marcos Brujis.

Πηγή: Reuters, naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter