Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κ.Γιαννίδης: Ύψιστη θεσμικά κίνηση του Α.Τσίπρα η επίσκεψή στην Κίνα

kina money 99053

Τον δρόμο για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Κίνα ανοίγει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χώρα, όπως δηλώνει στο Πρακτορείο ο Κωνσταντίνος Γιαννίδης, Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου (Εμπορικό, Βιομηχανικό, Ναυτιλιακό, Τουριστικό) συμπληρώνοντας ότι αποτελεί "ύψιστη θεσμικά και πολιτικά κίνηση του πρωθυπουργού η επίσκεψή του στη Λ.Δ. της Κίνας". Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίδη η Κίνα μπορεί να προσφέρει στην ελληνική επιχειρηματικότητα διέξοδο- "μία πόρτα ανοιχτή σε μία τεράστια αγορά, μία χώρα που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε μία σκληρά δοκιμαζόμενη οικονομία και ακόμη περισσότερο σε έναν σκληρά δοκιμαζόμενο λαό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης".

Στην Κίνα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννίδη, έχουν γίνει περίπου 60 ελληνικές επενδύσεις. Στο Χονγκ Κονγκ πρέπει να είναι περισσότεροι από 1500 Έλληνες και να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Εδώ στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη η COSCO, η HUAWEI, η ZTE, η HANERGY, η SKY SOLAR κ.λπ, ενώ ως διαμετακομιστικό τους κέντρο χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά και δη, τις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ ΑΕ μία σειρά από πολυεθνικές.

"Η κινεζική επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα φυσικά και μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω σε όλα τα επίπεδα αρκεί να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αρκεί να ακουστεί η φωνή της υγιούς επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας" αναφέρει ο κ. Γιαννίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννίδη, η Κίνα στο μέλλον θα θελήσει να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα στους τομείς υποδομών, τουρισμού, ενέργειας, ναυτιλίας, διαμεταφορών, του πολιτισμού και της αμοιβαίας ανταλλαγής ενώ η Ελλάδα θα επενδύσει περισσότερο στους τομείς των υπηρεσιών εν γένει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter