Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης είχε η Ελληνική Εταιρεία Logistics

IMG 20140808 122920

Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Logistics (ΕΕL) προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τη σπουδαιότητα του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας στην εθνική οικονομία.


Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Νικόλαου Ροδόπουλου, Προέδρου ΔΣ της EEL και του κ. Αντώνιου Παπαδεράκη, Γενικού Γραμματέα Εμπορίου ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Logistics.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Νικόλαος Ροδόπουλος τόνισε τη σημασία που διαδραματίζει ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας στην ανάπτυξη της χώρας με αιχμή τις επενδύσεις που μπορεί να προσελκύσει αναφορικά με το διερχόμενο φορτίο που διοχετεύεται στις προηγμένες αγορές της Ευρώπης, τη συναρμολόγηση αυτού στη χώρα μας, γεγονός που θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και από τη σωστή διαχείριση των συνδυασμένων μεταφορών.
Η αναφορά στην ίδρυση Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας αποτέλεσε βασική παράμετρο των προτάσεων του Ν. Ροδόπουλου ο οποίος παράλληλα παρουσίασε το 20ετές έργο που έχει παραγάγει η Ελληνική Εταιρεία Logistics από το 1994 μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Master Plan της EEL το οποίο αποτέλεσε τη βασική δομή του νόμου 4302, αλλά και στην πρόσφατη μελέτη που αποδεικνύει πως ο κλάδος καταλαμβάνει ποσοστό 11% στο ΑΕΠ της χώρας.
O Ν. Ροδόπουλος ανέφερε πως η επαναδραστηριοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας πρέπει να μεθοδευτεί από την κυβέρνηση, καθώς μέσα από αυτό θα αναδειχθούν όλα τα ζητήματα της αγοράς, αλλά και οι λύσεις τους. Σε συνέχεια αυτού, η δημιουργία Υφυπουργείου Εφοδιαστικής Αλυσίδας θα βοηθήσει ουσιαστικά την Ελληνική Οικονομία, θα ενισχύσει τον κλάδο, αλλά και την προβολή των ελληνικών Logistics διεθνώς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter