Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διετές δάνειο ζητάει η Αθήνα

tsipras 2323

Πρόταση για διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) με στόχο "την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους", κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου η κυβέρνηση θα διεκδικήσει μια βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr και η Αθήνα αλλά και οι δανειστές αναγνωρίζουν τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας. Κοινοτικές πηγές, των οποίων οι πληροφορίες διασταυρώνονται και από υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους, αναφέρουν ότι βάσει της κινητικότητας που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ Αθήνας και ΕΕ. υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα για εξέλιξη στην κατεύθυνση της λύσης πριν από τις 12 το βράδυ οπότε και λήγει το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου αναφέρει:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

 

Πηγή: www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter