Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συντονιστής διαπραγματεύσεων ο Ευ. Τσακαλώτος

maximou 548

Νέο σχήμα στη διαπραγματευτική ομάδα με τους «δανειστές», δόθηκε χθες το βράδυ ύστερα από απόφαση που ελήφθη στο Μέγαρο Μαξίμου σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό όπου και αποφασίστηκε να ανασυγκροτηθεί η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία και τίθεται υπό τον συντονισμό του Ευ. Τσακαλώτου. Αν και κυβερνητικές πηγές θέλουν στη σύσκεψη να επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, η ανάθεση στον Τσακαλώτο του συντονισμού διαπραγματευτικής ομάδας δημιουργεί νέα δεδομένα για την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και ως προς τη μεθοδολογία των θεμάτων που θα τεθούν η θα υποστηριχτούν από ελληνικής πλευράς.

Παράλληλα το Μαξίμου αποφάσισε για καλύτερη στήριξη των τεχνικών κλιμακίων να υπάρξει ομάδα συντονισμού η οποία τίθεται υπό τον έλεγχο του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά.

Επίσης στο γενικό γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού Ν. Θεοχαράκη ανατέθηκε η συγκρότηση σχεδίου για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα αποτελέσει και τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από το νέο σχέδιο έχουν ήδη κυκλοφορήσει σενάρια μερικά εκ των οποίων αναφέρονται και στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς ισχυρή παραμένει η διάθεση της κυβέρνησης τμήμα των εσόδων που θα προκύψουν από τις αποκρατικοποιήσεις να οδηγηθούν για τη στήριξη των ταμείων ενώ εκκρεμές παραμένει ακόμα και το υπό συζήτηση ευρισκόμενο θέμα της διατήρησης ενός ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο των προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων με μόνο στόχο την διατήρηση μιας μορφής ελέγχου από την κυβέρνηση και βέβαια συμμετοχής στην όποια κερδοφορία σημειωθεί από τις αποκρατικοποιημένες όποτε και εάν αυτό συμβεί επιχειρήσεις. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΟΕ, ο Γ. Χουλιαράκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter