Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με την Μέρκελ συναντάται ο Τσίπρας

merkel tsipras 00953

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Η ελληνική πλευρά επιχειρεί να πάρει μια «πολιτική απόφαση» που θα επιφέρει τον «έντιμο συμβιβασμό» μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων, με δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση έχει μεν παρουσιάσει σημεία πρόοδου, ωστόσο δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περαιτέρω συγκλίσεις σε θέματα που «σκοντάφτουν» πάνω στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Το στίγμα έδωσε το βράδυ της Τετάρτης, μετά την τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group ο γγ του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Θεοχαράκης, λέγοντας: «Υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διαφορές σε διάφορα σημεία της πολιτικής μας, οι οποίες θα πρέπει να γεφυρωθούν, αν τελικά αποφασίσουμε να συμφωνήσουμε. Οι μέρες δεν είναι πάρα πολλές, άρα θα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και τελικά αποτελεί πολιτική απόφαση αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία ή όχι».

Η πλευρά των εταίρων, ωστόσο, πέρα από την επωδό ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, διαμηνύει ότι δεν αναμένεται λύση στο αυριανό Eurogroup, αλλά μια αποτίμηση της κατάστασης και της πρόοδου των διαπραγματεύσεων.

Πέραν αυτών, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να δώσουν στον έλληνα ομόλογό τους, που βρίσκεται από χθες στη Ρίγα της Λετονίας, ένα είδος «οδικού χάρτη» για τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο την λήψη αποφάσεων στο επόμενο Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Η 11η Μαΐου έχει τεθεί από τους εταίρους ως το επόμενο χρονικό ορόσημο για μια συμφωνία.

 

Πηγή: www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter