Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Έξυπνες» λύσεις σε Ασφαλιστικό-Εργασία προανήγγειλε ο Γ.Βαρουφάκης

varoufakis 2

H συμφωνία θα επέλθει και θα υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τέλος της ομιλίας του σε τραπεζικό φόρουμ της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Η σύγκλιση είναι ξεκάθαρη και το παραδέχονται και οι θεσμοί, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πάντως ότι δεν θα υπάρξει αναγκαστικά λύση στο επόμενο Eurogroup της Παρασκευής, στην Ρίγα της Λετονίας.

Σε ερώτηση για την εκταμίευση των χρημάτων, ο υπουργός απάντησε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν βάζει την επόμενη δόση πάνω από όλα. Αυτό που βάζουμε πάνω από όλα είναι το να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία πραγματικά να σταθεροποιεί την οικονομία μία και καλή και να δίνει το έναυσμα για την αναπτυξιακή πορεία.

»Γνωρίζετε ότι τόσο οι εταίροι μας, οι θεσμοί, όσο και εμείς έχουμε επενδύσει πάρα πολλά στο να υπάρξει συμφωνία. Ούτε εκείνοι, ούτε εμείς θα αφήσουμε την ευκαιρία, να προχωρήσουμε στη σύναψη της συμφωνίας, η οποία είναι σαφέστατα επωφελής για όλα τα μέρη. Η μη συμφωνία θα ήταν καταστροφική για όλους μας. Να είμαστε σίγουροι ότι η Ευρώπη ξέρει να παράγει τις συμφωνίες την κατάλληλη στιγμή.»

Τι είπε στην ομιλία του

Μιλώντας στο φόρουμ, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας bad bank και υπέρ της χρησιμοποίησης κεφαλαίων από το EFSF χωρίς αργοπορία. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας.

Αναφερόμενος στους στόχους της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας, εστίασε την προσοχή του μεταξύ άλλων στην βιώσιμη πορεία των δημοσιονομικών στο διηνεκές, με την επίτευξη κατάλληλων δημοσιονομικών πλεονασμάτων και όχι επιστροφή στα αναξιοπρεπή ελλείμματα του παρελθόντος.

Μιλώντας για το Ασφαλιστικό είπε ότι είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που καλείται και για αυτό τον λόγο απαιτούνται μεταξύ άλλων έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να στηριχθούν τα Ταμεία.

Για την αγορά εργασίας επισήμανε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί έξυπνα και αποτελεσματικά καθώς σήμερα «δεν εργάζεται» και για το σκοπό η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα ποσοστό στο δημόσιο, έστω και μειοψηφικό, ώστε να υπάρχουν έσοδα, αντί να γίνεται ξεπούλημά της.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει διασύνδεση της επένδυσης των ιδιωτών με την τοπική κοινωνία.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις επισήμανε ότι είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι ασχολούνται από όλες τις πλευρές, ενώ τόνισε ότι η διαπραγμάτευση δεν γίνεται για να γίνεται. Στόχος της διαπραγμάτευσης μας δεν είναι μόνο η επίλυση του ελληνικού ζητήματος αλλά η πραγματική ολοκλήρωση της ευρωζώνης, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι η εποχή που μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα ήταν αντίθετη με την επιχειρηματικότητα έχει παρέλθει.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter