Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΣΕΕ: Αναποτελεσματική η «εξπρές» ρύθμιση φορολογικών οφειλών

ESEE

Την εκτίμηση ότι η ρύθμιση «εξπρές» φορολογικών οφειλών μέχρι τέλος Μαρτίου δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά θα ακολουθήσει την τύχη των προηγούμενων 16 ρυθμίσεων εξέφρασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Όπως ανάφερε, για τους μικρομεσαίους εμπόρους και για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου η υιοθέτηση σε πρώτη φάση μιας μίνι ρύθμισης εξπρές μέχρι τέλος Μαρτίου που προωθεί το οικονομικό επιτελείο πριν τη βασική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις, δεν θα έχει αποτέλεσμα, αλλά θα ακολουθήσει την τύχη των προηγούμενων 16 ρυθμίσεων.

«Για την ΕΣΕΕ μια σοβαρή και συνολική μεταρρύθμιση των 100 δόσεων αναδεικνύεται σε προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για τα δημόσια ταμεία», τόνισε.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η κατάθεση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στο πλαίσιο της ρύθμισης των 100 δόσεων το συντομότερο δυνατόν, θα αποτελέσει μια ανάσα για τη ρευστότητα των δημόσιων και ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και για την αγορά, αφού μπορεί να «μεταρρυθμίσει» ουσιαστικά το υφιστάμενο καθεστώς, χωρίς όμως σταδιακή εφαρμογή δύο ταχυτήτων.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter