Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ασφαλιστικό – Αποκρατικοποιήσεις : «Σημειώσατε «Χ»

euro 593

Περί τα 6 δισεκ. ευρώ αναζητεί η κυβέρνηση ώστε να καταβληθούν 400.000 κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, όταν τα έσοδα , στην παρούσα φάση ,από την «Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας» εκτιμώνται στα 4 δισ. Και υπό την προϋπόθεση να προχωρήσουν οι διαδικασίες που είχε δρομολογήσει το ΤΑΙΠΕΔ και ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές. Με το τοπίο να χαρακτηρίζεται «θολό» το μόνο «απτό στοιχείο» μέχρι ώρας είναι η πρόθεση του αρμόδιου κυβερνητικού κλιμακίου να «περάσει» τμήμα ή και το όλον των εσόδων που προσδοκά το κυβερνητικό επιτελείο για την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» του ασφαλιστικού που εν δυνάμει έχει τα χαρακτηριστικά «ωρολογιακής βόμβας».

Με την Κινεζική κυβέρνηση να έχει καταστήσει προς πάσα κατεύθυνση στην ελληνική κυβέρνηση σαφείς τις προϋποθέσεις στήριξης, και στο πλαίσιο διμερών σχέσεων, τομέων της ελληνικής οικονομίας με «αιχμή» τον ΟΛΠ φαίνεται να έχει «εισπράξει» από ελληνικής πλευράς τα περί της ανάγκης βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων στο τμήμα του λιμένα που ελέγχεται από την Κινεζική επένδυση.

Να σημειωθεί ότι ως χαρακτηριστική της κυβερνητικής στρατηγικής θεωρείται και η δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη σύμφωνα με την οποία «η πρόθεσή μας είναι μέσα από συζήτηση να αναθεωρήσουμε συμβάσεις, με τη θέληση του συμβασιούχου, βασιζόμενοι σε δύο άξονες, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα του δημοσίου το δυνατόν καλύτερα και να μην θίγονται οι εργασιακές σχέσεις».

Την ίδια ώρα, ο κ. Στρατούλης εξήγγειλε την σύσταση του Ταμείου Εθνικού Πλούτου που θα μεταφερθούν πόροι από την αξιοποίησης της περιούσιας του δημοσίου, ανοίγοντας έτσι παράθυρο για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, εφόσον χρειαστεί, και χωρίς να ισοπεδωθούν προς τα κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter