Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμετακίνητο στις θέσεις του δηλώνει το Βερολίνο

merkel tsipras 05436

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει αλλάξει, τόνισε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, αναφερόμενη στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόγραμμα απέτυχε. Η κ. Κοτέ παρέπεμψε στο έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης, όπου, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει πιθανόν λεπτομέρειες της πρότασής της και επανέλαβε: «Η δική μας θέση σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και τις υποχρεώσεις, που έχουν συμφωνηθεί, είναι γνωστή. Το πρόγραμμα θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως έχει συμφωνηθεί».

«Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία στο Eurogroup να συγκεκριμενοποιήσει τη θέση της» δήλωσε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ. Σταθερή παραμένει η θέση του Βερολίνου και σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.

Κληθείς να σχολιάσει την σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Στράιτερ τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στο θέμα.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι ως τώρα, από την ελληνική πλευρά υπάρχουν κυρίως διατυπώσεις σκέψεων, ενώ ανέφερε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις αφορούν κυρίως το εσωτερικό.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter