Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αγωνιά για τη ρευστότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Αττικής-Πειραιώς

euros 56442

Κανένα μέτρο δεν είναι εφικτό όσο παραμένει η θηλιά πνιγμού της αγοράς από την έλλειψη ρευστότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, στην οποία εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ, η ρευστότητα για την αγορά είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας. Εάν δεν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα συνέχισης της δανειοδότησης της χώρας και πλήρους κάλυψης της κεφαλαιακής προστασίας των Τραπεζών οι επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση ούτε να αξιολογήσουν ούτε να κοστολογήσουν την προσαρμογή τους σε νέα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν την παραγωγή.

Ο κ. Μαθιός υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις της μεταποίησης θεωρούν υποχρέωσή τους να συμμετέχουν σε προγράμματα ανάπτυξης, βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων και αντιμετώπισης της ανεργίας. Ωστόσο η παρουσία τους σε τέτοιες προσπάθειες είναι αδύνατη όταν το οικονομικό περιβάλλον και η πολιτική που το καλύπτει έχει κενά και ασάφειες που προκαλούν προβλήματα ρευστότητας.

«Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στις προγραμματικές της δηλώσεις όλα όσα έχουν υπογραμμισθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο για τις επιβαλλόμενες προτεραιότητες. Μέτρα και υποχρεώσεις με την σημερινή ασφυκτική κατάσταση σε ρευστό είναι αδύνατον να επιτύχουν», επεσήμανε ο κ. Μαθιός.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter