Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δήλωση Κορκίδη για τη συμμετοχή των οφειλετών στην ασφαλιστική ρύθμιση των χρεών

korkidis-7543

«Την τελευταία εβδομάδα η ΕΣΕΕ παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πορεία των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και πραγματικά είναι αξιοσημείωτη η μεγάλη συμμετοχή των οφειλετών.

Προβληματισμό, ωστόσο, δημιουργεί το γεγονός ότι το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΑΕΕ δεν είναι απόλυτα συμβατό με αυτό της εταιρίας πληροφορικής ΗΔΙΚΑ. Ως εκ τούτου, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης των ηλεκτρονικών αιτήσεων προς το Ταμείο, αλλά μόνο μέσω ΚΕΑΟ για τα χρέη που έχουν μεταφερθεί σ' αυτό. Ελπίζουμε να λυθεί το πρόβλημα μεταξύ ΗΔΙΚΑ και ΟΑΕΕ, ώστε να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν η μηχανογραφική εφαρμογή για τους ασφαλισμένους οφειλέτες.

Αναφορικά με τις οφειλές του ΙΚΑ –όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη συμμετοχή υπαγωγής στη νέα ρύθμιση- δεν έχουν αναφερθεί δυσλειτουργίες. Σκοπός είναι να ενταχθούν όσοι περισσότεροι έμποροι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αντιμετώπισαν προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, χωρίς συνωστισμό και καθυστερήσεις στα Ταμεία, αποφεύγοντας τη φυσική παρουσία στα κατά τόπους υποκαταστήματα των Ταμείων. Είμαστε βέβαιοι ότι η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί θετικά αφού όλοι αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ρύθμιση που είναι ευνοϊκότερη από όλες τις προηγούμενες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter