Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΒΕΠ: Η αγορά έχει ανάγκη της νέα ρύθμισης οφειλών, ακόμα και χωρίς τον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

evep-0978

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με το θέμα «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία» και την εξαίρεση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. προέβη στην ακόλουθη σχετική δήλωση:

«...Τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προκαλούν τον έντονο προβληματισμό των παραγωγικών τάξεων της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 10μηνο του 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτινάχθηκαν στα 71,6 δις ευρώ με αύξηση των οφειλετών στα 4 εκ. ή 87% και του ποσού οφειλών κατά 14δις ή 36%. Όσο λιγότεροι βεβαίως είναι οι περιορισμοί, όσο μεγαλύτερη η διεύρυνση και όσο γρηγορότερη και αποτελεσματική η επιτυχής εφαρμογή της ρύθμισης, τόσο καλύτερα για όλους.

Το Ε.Β.Ε.Π. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τις τοπικές Δ.Ο.Υ., γραφεία Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Ε. ξεκινά από τη Δευτέρα 17/11/14 καμπάνια αναλυτικής ενημέρωσης, για τα δικαιώματα, αλλά και τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από τη νέα ρύθμιση με στόχο να ενταχθούν σε αυτή όλοι οι ΜμΕ της αγοράς. Παράλληλα, αναμένουμε την απόφαση του Υπουργού Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση, σχετικά με την αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του Ο.Α.Ε.Ε., απόφαση η οποία συνδυαστικά με τη νέα ρύθμιση θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του Ο.Α.Ε.Ε..

Επαναλαμβάνω ότι, η ρύθμιση δεν είναι ένα σφουγγάρι, που διαγράφει όλες τις οφειλές και υποχρεώσεις μας, άλλωστε θα ήταν άδικο για τους συνεπείς. Η ρύθμιση είναι μια καλή γομολάστιχα, που σβήνει πολλές καταχρηστικές προσαυξήσεις και πρόστιμα, τα οποία έχουν επιβληθεί άδικα και ένα ρολόι, που μας δίνει περισσότερο χρόνο.

Η ρύθμιση σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία είναι πράγματι για πολλούς η τελευταία ευκαιρία, που δυστυχώς έρχεται αργά, αφού εάν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα, θα είχε σώσει τουλάχιστον τις μισές από τις 230.000 ΜμΕ επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Η αγορά έχει μεγάλη ανάγκη την επιτυχία της εφαρμογής της νέας ρύθμισης. Η σύγχυση που δημιουργήθηκε οφείλεται για άλλη μια φορά στους πρόχειρους υπολογισμούς του ΥΠ.ΟΙΚ., που θα δημιουργούσε νέο δημοσιονομικό κενό 2,6 δις ευρώ και το οποίο θα απαιτούσε για τη κάλυψή του την επινόηση νέων φόρων. Αναμφισβήτητα, είναι προτιμότερο να μείνει εκτός ρύθμισης ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. και ο φόρος εισοδήματος, παρά να μας επιβληθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Είμαι λοιπόν ξεκάθαρα υπέρ της παρούσας ρύθμισης, ακόμα και χωρίς την ένταξη των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και του φόρου εισοδήματος...»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter