Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρεκόρ ενδιαφέροντος στο «Road Show» του ΧΑΑ στο Λονδίνο

mitarakis-076

«Σε σύγκριση με άλλες χρονιές, βλέπουμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών που έχουν έρθει εδώ στο Λονδίνο. Η αγορά αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στην ελληνική οικονομία, τόσο διαθρωτικές όσο και δημοσιονομικές. Αλλαγές που έχουν επιτρέψει στη χώρα μας να επιστρέψει το 2014 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας του 9ου ετήσιου «Road Show» που διοργανώνεται για μια ακόμη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Bloomberg στο Σίτι του Λονδίνου.

Φέτος, συνολικά συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρείες εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο ενώ, όπως όλα δείχνουν, οι συναντήσεις με διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

«Το βασικό μήνυμα που δώσαμε ως κυβέρνηση είναι ότι, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων ώστε να μπορέσουν οι θυσίες του ελληνικού λαού, που έπιασαν τόπο, να μας επιτρέψουν στα επόμενα χρόνια να πετύχουμε μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης.

Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι να μειώσουμε την ανεργία που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή τη χώρα μας» επεσήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Μηταράκης.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter