Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΣΠ: Ασφυκτικές οι προθεσμίες για την εξόφληση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά ταμεία

ESP

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την πληθώρα των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων του ΚΕΑΟ προς δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.κ. Γ. Χαρδούβελη και Ι. Βρούτση, αντίστοιχα, την ακόλουθη επιστολή:

«Επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έχει γίνει αποδέκτης έντονων παραπόνων από μεγάλο αριθμό μελών του, για το γεγονός ότι παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ, για μια νέα ρεαλιστικότερη ρύθμιση οφειλών με πολλές δόσεις και ευνοϊκότερους όρους, στην οποία θα ήταν δυνατό να υπαχθεί μεγάλος αριθμός συναδέλφων, αντ΄αυτού έρχονται σωρηδόν συστημένες ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, που δίνουν την ασφυκτική προθεσμία των 20 ημερών για ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά ταμεία.

Σημειώνουμε ότι ιδιαίτερα από τον ΟΑΕΕ έχουν αποσταλεί πανελληνίως περίπου 95.000 ειδοποιητήρια. Δεδομένου ότι το εμπόριο λειτουργεί σε συνθήκες κυριολεκτικής ασφυξίας, τα αναγκαστικά αυτά μέτρα είσπραξης, με τον εκβιασμό της κατάσχεσης, αλλά και της δέσμευσης λογαριασμών, που όπως αναφέρει η σχετική επιστολή θα προχωρήσει το ΚΕΑΟ, στην περίπτωση μη εξόφλησης των οφειλών, στην ουσία θα βάλουν λουκέτο στις περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό ζητούμε τουλάχιστον την άμεση αναστολή των αναγκαστικών μέτρων που προκύπτουν από τις εν λόγω οφειλές , έως ότου εφαρμοστεί επιτέλους μια ρεαλιστική ρύθμιση, που θα δώσει τη δυνατότητα στην πληθώρα των συναδέλφων που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά αδυνατούν λόγω των συνθηκών, να ενταχθούν σε αυτή και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές.

Δεδομένου, ότι η εξαγγελία του Πρωθυπουργού δημιούργησε μια θετική προσδοκία σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων, που όμως δεν φαίνεται να πραγματοποιείται, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα, τόσο για την ενεργοποίηση της νέας αυτής ρύθμισης, όσο και για την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων, που στην ουσία μετατρέπουν την προσδοκία σε απελπισία».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter