Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΣΠ : Ο ΕΝΦΙΑ «εκτέλεσε» την αγορά

forologikoi -elegxoi

Για αδυναμία να αντεπεξέλθει στις συνεχείς φορολογικές επιβαρύνσεις η αγορά με ότι αυτό θα συνεπάγεται προειδοποιεί την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ) με ανακοίνωσή του στην οποία και σχολιάζει τα του ΕΝΦΙΑ.

Ειδικότερα ο ΕΣΠ επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ αλλά και η χρονική συγκύρια που καταλογίστηκε εκτέλεσε κατ εντολή της κυβέρνησης όλη την Ελληνική αγορά .
Λίγες μονό μέρες μετά τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος για εμπόρους και καταναλωτές και εν μέσω της χειρότερης εκπτωτικής περιόδου των τελευταίων ετών, άλλος ένας φόρος προστίθεται στην καταγεγραμμένη αδυναμία των φορολογουμένων που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν ρυθμίσεις και οφειλές των προηγουμένων ετών .
Τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ(άδικος φόρος δια στόματος Υπουργού Οικονομικών) που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υπολογισμένα με αντικειμενικές άξιες διπλάσιες των πραγματικών έβγαλαν ξαφνικά νέους πωλητές ακίνητων στα μεσιτικά γραφεία σε μια αγορά που απλά δεν υπάρχουν αγοραστές .......!!!!
Διερωτόμαστε πρώτον τι νόημα έχει ο καταλογισμός φόρων όταν υπάρχει φυσική αδυναμία πληρωμής τους και δεύτερον από πού θα έρθει η επαγγελλόμενη ανάπτυξη όταν τα 3/4 των επιχειρήσεων έχουν καταστεί φορολογικά και ασφαλιστικά μη ενήμερες .
Μας ανησυχεί από την άλλη, η στάση της αντιπολίτευσης που αντί να καταθέτει φρέσκες και βιώσιμες προτάσεις στο τραπέζι εκμεταλλεύεται το αδιέξοδο και την αγανάκτηση του κόσμου με ανούσιες υποσχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά» .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter