Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία συνεργασίας ΒΕΠ - Kινεζικού Επιμελητηρίου (CCPIT) Panyu

prbepConstantine Yannidis-Andrianos Mihalaros

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Kινεζικού Επιμελητηρίου της πόλης Panyu του Guangzhou στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος μαζί με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθυντή του ΒΕΠ Μιχάλη Γιάγκα υποδέχθηκαν με κάθε επισημότητα την κινεζική επιμελητηριακή και επιχειρηματική αποστολή, η οποία αποτελείτο από εκπροσώπους βιοτεχνικών τοπικών κινεζικών επιχειρήσεων του Panyu και της Guangzhou.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ αφού καλωσόρισε την κινεζική αποστολή τόνισε τη σημασία της επίσκεψής τους στο Επιμελητήριο με το δεδομένο των συνεργασιών που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές με τις κινεζικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού κ. Li Keqiang στην Ελλάδα και την υπογραφή συμφωνιών ύψους άνω των 6,5 δις δολαρίων, τονίζοντας ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα είναι πάντα ανοιχτό σε συνεργασίες μεταξύ Επιμελητηρίων από όλες τις χώρες του κόσμου προκειμένου να προωθούνται οι σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων και να λειτουργεί η εξωστρέφεια στην πράξη.

Πριν από την υποδοχή της αποστολής πραγματοποιήθηκε ενημέρωση-σεμινάριο προς τους συμμετέχοντες Έλληνες επιχειρηματίες από την κ. Αρετή Σκαφιδάκη, γραμματέα ΟΕΥ Α' της Β8 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την κινεζική αγορά. Η εκπρόσωπος της Β8 Δ/νσης του ΥΠΕΞ αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο που λειτουργούν οι Κινέζοι στις εμπορικές τους συναλλαγές, ο οποίος είναι διαφορετικός από τον ελληνικό, την εθιμοτυπία κ.λπ. και ενημέρωσε για τις επίσημες ελληνικές και ευρωπαϊκές Υπηρεσίες, στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί ο Έλληνας επιχειρηματίας προκειμένου να τον βοηθήσουν και να τον ενημερώσουν για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Ο α' αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Κωνσταντόπουλος καλωσορίζοντας την κινεζική αποστολή τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά έχει πολλά μέλη που είναι εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Η αγορά της Κίνας είναι τεράστια και χαίρομαι που ξεκινάμε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Panyu του Guangzhou καθώς είναι και η πρώτη φορά, από όσο γνωρίζω, που υποδέχεται πειραϊκό Επιμελητήριο κινεζική επιχειρηματική αποστολή με συναντήσεις, τουλάχιστον τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Και είναι ευτυχής η συγκυρία καθώς σήμερα είναι και ο Κινέζος πρωθυπουργός στην Ελλάδα κι αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα για την Κίνα. Στο λιμάνι του Πειραιά έχει γίνει η μεγαλύτερη κινεζική επένδυση και προσδοκούμε οι Κινέζοι φίλοι μας να κάνουν επιπλέον επενδύσεις.

Επίσης, επιθυμούμε να κάνουμε εξαγωγές προϊόντων και εισαγωγές από αξιόπιστες κινεζικές εταιρείες», τόνισες ο α' αντιπρόεδρος του ΒΕΠ και απευθυνόμενος προς τους Κινέζους επιχειρηματίες τόνισε: «Έχετε έναν αρχαίο πολιτισμό αγαπητοί Κινέζοι φίλοι μας, όπως και ο ελληνικός. Η Κίνα εκτός από τεράστια αγορά είναι και πολύ δυνατή Οικονομία.

Είμαστε εδώ, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχείο της πόλης, λίγα μέτρα από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το οποίο είναι μνημείο, λίγα λεπτά μακριά από το Λιμάνι και η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε εσάς για συνεργασίες με αμοιβαίο όφελος».

Ο διευθυντής του ΒΕΠ, Μιχάλης Γιάγκας, παρουσίασε τη δομή του Επιμελητηρίου και προσδιόρισε γεωγραφικά τις περιοχές αρμοδιότητας του ΒΕΠ και των επιμελητηρίων του Πειραιά, καλωσορίζοντας την κινεζική αποστολή στο ΒΕΠ.

Ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής κ. Τσεν αφού ευχαρίστησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την υποδοχή παρουσίασε το Panyu και το Guangzhou, συντόνισε από την πλευρά των Κινέζων τις επιχειρηματικές συναντήσεις και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το ΒΕΠ προκειμένου οι υπηρεσίες των δύο Επιμελητηρίων να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών τους για συνεργασία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΒΕΠ, Ανδριανός Μιχάλαρος, βράβευσε τον Πειραιώτη επιχειρηματία και Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνο Γιαννίδη για την επιχειρηματική του δράση και τη συνεισφορά του στην εμπορική συνεργασία Ελλάδας-Κίνας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΒΕΠ για την τιμητική βράβευση που του απέδωσε και μίλησε για την εταιρεία του, τη λειτουργία της, τις σχέσεις με τους εργαζομένους καθώς και την παλαιά σχέση που τον συνδέει με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο καθώς στο παρελθόν κάποιες από τις εταιρείες του Ομίλου του ήταν μέλη του Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση που παρέθεσε η διοίκηση του ΒΕΠ στους Κινέζους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες Έλληνες επιχειρηματίες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter