Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μου πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

SOIBLE

Έλληνας πολιτικός μου πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δήλωσε την Πέμπτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times, ανάβοντας νέες φωτιές στο προεκλογικό σκηνικό.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η θέση τους ήταν σταθερή, ότι οι Έλληνες υποφέρουν από λάθη και παραλείψεις της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

«Όπως μπορεί να δει κάποιος εκείνη την εποχή, η θέση μας ήταν ξεκάθαρη, είχαμε πει πολλές φορές ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας παραλείψεων δεκαετιών των πολιτικών και των οικονομιών τους ελίτ» ειπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε: «Έλληνας πολιτικός, του οποίου τα δημοκρατικά αισθήματα ευθύνης αμφισβητώ, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να αποκαλύψω το όνομά του, πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Στη συνέχεια έπεσε η ιδέα του δημοψηφίσματος».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε ανάλογες προτάσεις του έκαναν και Ιταλοί πολιτικοί.

«Υπήρχε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ. Πιστεύετε ότι μια χώρα σαν την Γερμανία δεν θα έπρεπε να κάνει σχέδια για το τι θα γίνει, και σχέδιο Α είχαμε, και σχέδιο Β και Γ και Δ» πρόσθεσε.

Τέλος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε πολύ καλό δρόμο, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη.

Επιβεβαίωσε δε ότι στις 11 Ιουνίου θα υποδεχθεί τον Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο. «Στις 11 Ιουνίου, θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τον κ. Στουρνάρα και πάλι» σημείωσε. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο εδώ και 3 μήνες στο πλαίσιο εκδηλώσεων της γερμανικής κυβέρνησης για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

 

Πηγή: www.ingr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter