Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στρατηγική συνεργασία Πειραιώς και MIG

pireos-trapeza-1

Την υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τον Όμιλο της Τραπέζης Πειραιώς, ανακοίνωσε η Marfin Investment Group (MIG). Η στρατηγική συμφωνία προβλέπει μεταξύ των άλλων, συμμετοχή της δεύτερης, σε αδιάθετες ομολογίες της σειράς Α από το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της MIG, με ημερομηνία λήξης 29 Ιουλίου 2019, και περίοδο διάθεσης έως την 30 Ιουνίου 2014.

Η συμμετοχή του Ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς ποσού περίπου 250 εκατομμύριων ευρώ πραγματοποιείται στην ονομαστική αξία των ομολογιών. Οι όροι του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG που περιέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο όπως έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 30η Απριλίου 2013 με συμπλήρωμα την 19η Ιουνίου 2013, περιλαμβάνουν την δυνατότητα μετατροπής σε νέες μετοχές της Εταιρίας με τιμή μετατροπής 0,54 ευρώ ανά μετοχή.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευθεί για μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές για ποσό τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ευρώ. Με την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής συμφωνίας και μετατροπής των ομολογιών ο Όμιλος της Τραπέζης Πειραιώς θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος στην MIG με ποσοστό κατ΄ ελάχιστο 17,7%, ενώ θα βελτιωθεί σημαντικά η χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου της MIG.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter