Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας στο επίκεντρο συνεδρίου

arab-hellinic chamber-logo 1

Οδηγό Εξαγωγών, Υπηρεσιών και Επενδυτικών Ευκαιριών στην Ελλάδα, εξέδωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο, ο οποίος θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλες τις αραβικές χώρες παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του επιμελητηρίου σχετικά με τις επενδύσεις και τα αναπτυξιακά σχέδια στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, την πρόσφατη εκδήλωση τίμησε ο εξοχότατος πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, Δρ. Rayed Krimly, και ο μηχανικός Omar Bahlaiwa, Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, της Ένωσης Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, πρέσβεις των Αραβικών κρατών στην Ελλάδα καθώς και επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, Χάρης Γερονικόλας, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στις Ελληνο-Σαουδαραβικές σχέσεις. Ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας, Δρ. Rayed Krimly, σκιαγράφησε τις ιστορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας και αναφέρθηκε στον ρόλο της χώρας του σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Ο μηχανικός γενικός γραμματέας της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, της Ένωσης Επιμελητηρίων της Σαουδικής Αραβίας Omar Bahlaiwa, παρουσίασε τις λεπτομέρειες σχετικά με τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα στη Σαουδική Αραβία, καθώς και την οικονομία του Βασιλείου που μπορεί να προσφέρει πολλά στους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα επενδυτικά προγράμματα.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιςτικότητας Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες και έργα στη Σαουδική Αραβία και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες σε μεγαλύτερη συμμετοχή και ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter