Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε τρεις δόσεις τα 8,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

eurogroup-4456

Ικανοποιημένος με τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως επεσήμανε, η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 8,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,3 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου και από 1 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο Σημειώνεται ότι οι δόσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου θα συνοδεύονται από έξι προαπαιτούμενα.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, αναγνώρισε τις προσπάθειες των Ελλήνων, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται σήμερα, αλλά η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, για να διατηρήσει υγιή δημοσιονομικά μεγέθη.
«Ο πόνος ήταν μεγάλος, αλλά τα οφέλη έρχονται» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις και δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε από την πλευρά του πως μέσα σε τρεις μήνες η Ελλάδα θα λάβει τρεις δόσεις από τον EFSF.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ τόνισε πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι «πλήρως χρηματοδοτημένο για 12 μήνες».
Η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.
«Ελπίζουμε να μην ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα» είπε ο Φιλανδός επίτροπος.

Για το εάν το Δ.Ν.Τ. θα εκταμιεύσει τη δόση του προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος, όπως όμως ανέφερε, σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Ταμείου θα λάβει τις αποφάσεις του.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο δάνειο, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως φιλοδοξία της ελληνικής πλευράς είναι να μην υπάρξει τρίτο δάνειο.
«Είναι πολύ νωρίς, για να το πούμε» ανέφερε, λέγοντας πως το Σεπτέμβριο θα αποφασισθεί τι θα συμβεί μετά από το τρέχον πρόγραμμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter