Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραμένουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

elliniki-oikonomia-1

Μετά από μια μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία και των υπουργών Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κυβερνητικό στέλεχος τόνιζε με σημασία ότι έχει μεν επιτευχθεί πρόοδος, αλλά «πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να ληφθεί η μία ή η άλλη πολιτική απόφαση» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως το Eurogroup.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις 3 τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ξεκαθάρισε- μετά τις εξαντλητικές κατ' αυτόν διαπραγματεύσεις-, ότι «έχουν πλέον εξαντληθεί όλες οι τεχνικές προτάσεις» (ειδικά για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που αναδεικνύεται σε πρώτιστο ζήτημα των συζητήσεων με την τρόικα). Πρόσθεσε δε, ότι «είναι ζόρικα τα πράγματα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Το προσπαθούμε έως και τη Δευτέρα (σ.σ. τη συνεδρίαση του Eurogroup για την έγκριση της δόσης) να κλείσουμε συμφωνία».
Από την πλευρά του, έτερος υπουργός, καταδείκνυε ως επιπρόσθετα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων τα ζητήματα τριών ακόμη υπουργείων, και ειδικότερα, του Διοικητικής Μεταρρύθμισης (διαθεσιμότητα- απολύσεις), του Υγείας (διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) και του Εργασίας (αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς).
Η συνάντηση με την τρόικα άρχισε χθες στις 8 το βράδυ, ενώ είχε προηγηθεί, στο υπουργείο Οικονομικών, ένα μίνι υπουργικό συμβούλιο.
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter