Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής στη ν. Σάμο

samosls

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, πραγματοποίησε υπηρεσιακή επίσκεψη στη νήσο Σάμο, κατά το διήμερο 05 και 06 Αυγούστου 2022, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Χριστιανό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη νήσο Σάμο συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο της οικείας Λιμενικής Αρχής και ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο και τη δραστηριότητά του καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Υπηρεσίας, να επισκεφθεί τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιχειρούν στην περιοχή και να συνομιλήσει με τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα αυτών.

Ο Αρχηγός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού, διαπίστωσε το υψηλό ηθικό του, ενώ συνεχάρη τα στελέχη για τον επαγγελματισμό, τη φιλοτιμία και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.

Ο Αρχηγός συναντήθηκε με τον Διοικητή της 79 Α.Δ.Τ.Ε. «Μυκάλη», Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Λαμπιδώνη με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της περαιτέρω βελτίωσης της συνεργασίας Σ.Ξ. με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη νήσο Σάμο, καθώς επίσης και με την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κα Ζωή Τσερέ. Τέλος, εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο κ. Αρχηγός με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ.κ. Ευσέβιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη νήσο Σάμο παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της 198ης επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης και της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στο Πυθαγόρειο, και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter