Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Αρίσταρχος & Κοπέρνικος» - Νέο podcast από το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

0podcast Series Αρίσταρχος Κοπέρνικος

Συνεχίζεται η πετυχημένη σειρά των αφηγηματικών podcasts «Επιστήμονες που εύρηκαν για την ανθρωπότητα», που παρουσιάζουν η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Το νέο επεισόδιο αφορά τους Αρίσταρχο και Κοπέρνικο και αποκαλύπτει τι συνδέει τους δύο επιστήμονες. Ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, Έλληνας αστρονόμος και μαθηματικός, θεωρείται ο «πατέρας» του Ηλιοκεντρικού μοντέλου σύμφωνα με το οποίο κέντρο του κόσμου δεν είναι η Γη αλλά ο Ήλιος, όμως ο Κοπέρνικος είναι αυτός που κατάφερε να το αποδείξει, δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα.
Σημειώνεται ότι αυτό είναι το 4ο podcast που προσφέρεται για ακρόαση. Συνολικά περισσότεροι από 8.000 φίλοι των Φυσικών Επιστημών έχουν ακούσει τα podcasts της σειράς που έχουν ανέβει μέχρι σήμερα. Στόχος των ηχογραφημένων αφηγήσεων είναι η ενίσχυση της εκπαίδευσης με την αξιοποίηση της δυναμικής της αφήγησης. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας των podcasts, μικροί και μεγάλοι έχουν πρόσβαση σε μοναδικές ιστορίες ανθρώπων που άλλαξαν ή όρισαν τον δρόμο της Επιστήμης, όπου και όποτε επιθυμούν, από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο.
Απολαύστε τη μοναδική αφηγηματική εμπειρία των επεισοδίων στις παρακάτω ιστοσελίδες, με δωρεάν ακρόαση:
• Ίδρυμα Ευγενίδου - Spotify
• ΠΙΟΠ
• Παραμυθόφωνο

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter