Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εντοπισμός και σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης στη Λευκάδα με δράση την μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία

0leykm

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) και την διεξαγωγή συντονισμένης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας, του γραφείου ασφάλειας και του σκάφους της οικείας Λιμενικής Αρχής, με την συνδρομή των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, καθώς και στελεχών της ΔΑΠΘΑΣ, εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος της Λευκάδας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Ακρωτηρίου Δουκάτου ν. Λευκάδας, ιστιοφόρο σκάφος να μεταφέρει παράνομα τριάντα έξι (36) αλλοδαπούς με προορισμό την Ιταλία.

Το ως άνω Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα ν. Λευκάδας με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λευκάδας όπου και κατασχέθηκε, ενώ τρία (03) μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως διακινητές και μέλη οργανωμένου κυκλώματος.

Παράλληλα με το προαναφερόμενο Ι/Φ, εντοπίστηκε στην ξηρά και συνελήφθη άλλος ένας (01) αλλοδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι αποτελεί υψηλόβαθμο μέλος του ίδιου κυκλώματος. Σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός της οικίας του από τα στελέχη Γρ. Ασφαλείας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, με την συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Πειραιά και Κλιμακίου ΔΑΠΘΑΣ, εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός για παράβαση του ν. 4139/13 «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών» και των άρθρων 216 και 217 του ΠΚ. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

1. πέντε (05) κινητά τηλέφωνα
2. έξι (06) κάρτες SIM
3. τρεις (03) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
4. ένα (01) SOFTWARE
5. ένα (01) CDR AT WORK
6. δύο (02) φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB)
7. μία (01) πλαστή άδεια διαμονής
8. μία (01) πλαστή ταυτότητα
9. ένα (01) ναρκωτικό δισκίο SUBOXONE 8MG/2MG
10. μία (01) ζυγαριά ακριβείας με δυνατότητα ζύγισης από 0,01 έως 600 γραμμάρια
11. ένα (01) κυτίο με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους δέκα πέντε και εβδομήντα έξι γραμμαρίων (15,76).
12. χαρτονομίσματα συνολικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων είκοσι ευρώ (4.020) και συγκεκριμένα: τρία (03) χαρτονομίσματα των διακοσίων (200) ευρώ – είκοσι δύο (22) χαρτονομίσματα των εκατό (100) ευρώ – είκοσι τέσσερα (24) χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ – ένα (01) χαρτονόμισμα των είκοσι (20) ευρώ.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από την Λιμενική Αρχή Λευκάδας και σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, αναγνωρίσθηκε και ταυτοποιήθηκε ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος αναζητείται, καθώς και το λεωφορείο που μετέφερε παράνομα τους μετανάστες στο σημείο φόρτωσης που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο σκάφος.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος τόσο στο εσωτερικό της Χώρας όσο και στο εξωτερικό και διενεργείται η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι οι συλληφθέντες δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter