Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαχρονικά στο πλευρό των νέων

0NEOTHTA1

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 96 έτη αδιάλειπτης προσφοράς από τη δημιουργία της Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Οργανισμός, εκφράζοντας την προσήλωση του στα προβλήματα και στις ανησυχίες των νέων, γιορτάζει σήμερα μαζί τους την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, συνεχίζοντας να ενθαρρύνει τη συμμετοχή τους στις ανθρωπιστικές δράσεις του.
Για το 2020, το θέμα της Ημέρας είναι «Δέσμευση των Νέων για παγκόσμια δράση», με στόχο την ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους η ενεργοποίηση τους σε ενέργειες τοπικού, εθνικού και παγκόσμιου επιπέδου, εμπλουτίζει θεσμούς και διαδικασίες.
Οι Νέοι, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού συμμετέχουν:
• Σε περιβαλλοντικές δράσεις (αναδασώσεις, καθαρισμούς παραλιών) σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.
• Σε προγράμματα προστασίας της υγείας και της ζωής (μαθήματα Α΄ Βοηθειών, οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς).
• Σε προγράμματα στήριξης συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη (επισκέψεις σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία, ευάλωτες οικογένειες).
• Σε πολιτιστικές δραστηριότητες (επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μαθήματα παραδοσιακών χωρών, ποδηλατικοί αγώνες, καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί, ημερίδες).
• Σε διεθνείς νεανικές συναντήσεις για την προαγωγή του πνεύματος αγάπης, κατανόησης και φιλίας ανάμεσα στους νέους διαφόρων χωρών.
Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού απευθύνεται σε όλους τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά, προβάλλοντας και ενθαρρύνοντας τις αξίες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Σε μια εποχή που οι αξίες και οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε κρίση, ο Ε.Ε.Σ. παραμένει στην πρώτη γραμμή δίνοντας δημιουργική διέξοδο στους νέους που, με τον ρομαντισμό και τον ιδεαλισμό της ηλικίας τους, γνωρίζουν ότι ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό όσο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πράξη τη διάθεσή τους για προσφορά.
Για να δείτε σχετικό βίντεο πιέστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=fuZrm0m59BU

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter