Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ελλιμενίστηκε το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

0ANEK LINES

Στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας "Θεμιστοκλής", στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 383 επιβαινόντων του πλοίου.
Αφού δόθηκε το "πράσινο φως" από τον ΕΟΔΥ, υπήρξε άμεση επικοινωνία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη με τη διοίκηση του OΛΠ, προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση στον κατάπλου του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που έγινα άμεσα αποδεκτό.
Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.
Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει πάρει δείγματα και από τους 383 επιβαίνοντες του πλοίου και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τεστ και για άλλους επιβαίνοντες.
Οι ναυτικοί είναι σε απομόνωση στις καμπίνες τους και έχουν χωριστεί σε τρεις ομάδες: υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου. Όπως αναφέρθηκε από τον αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά όσοι βγουν θετικοί στον κορονοϊό θα παραμείνουν σε καραντίνα επι του πλοίου.
Δύο από τα 119 άτομα που εντοπίστηκαν θετικοί και ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση, ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter