Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική αγορά γιόρτασε ο Δήμος Πειραιά την Τσικνοπέμπτη

0γλεντι

Με παραδοσιακό γλέντι, κέφι, χορό και τραγούδι, «πλημμύρισε» η κεντρική αγορά του Πειραιά, στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος για την Τσικνοπέμπτη.
Πλήθος κόσμου, Πειραιώτες και όχι μόνο, διασκέδασαν με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το πειραϊκό φωνητικό σύνολο «Libro Coro», με χορούς από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και με μια κεφάτη αποκριάτικη παρέλαση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Επίσης, μικροί και μεγάλοι έγιναν «ένα» με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.
Η μπάντα κρουστών «Global Νταούλια» με τις μουσικές της έδωσε στην εκδήλωση αποκριάτικη νότα και παρακίνησε τον κόσμο σε χορό. Οι «Global Νταούλια» ξεκίνησαν από την κεντρική αγορά του Πειραιά και «γέμισαν» με αποκριάτικες μουσικές την Τσαμαδού, την Δ. Γούναρη και τον πεζόδρομο της Νικήτα. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν μεζέδες και κρασί.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε η Β΄ Δημοτική Κοινότητα.
O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει το έθιμο της Τσικνοπέμπτης στην κεντρική αγορά της πόλης με μουσική, χορό, φαγητό, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος από την ανταπόκριση των δημοτών σε αυτό το κάλεσμα.
«Ο κόσμος περνάει καλά, διασκεδάζει με μουσική στο πνεύμα των ημερών από τη Φιλαρμονική του Δήμου, με τα «Global Νταούλια», τραγούδια, χορευτικά από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», με το φωνητικό σύνολο «Libro Coro» και με το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την Τσικνοπέμπτη στιγμές χαράς και διασκέδασης στον κόσμο», τόνισε ο κ. Μώραλης.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά, λέγοντας πως επί 15 ημέρες στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά.
«Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις μας θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα κούλουμα στη Φρεαττύδα με ρεμπέτικη συναυλία από τον Μπάμπη Τσέρτο και με παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία για ακόμα μια χρονιά προσφέρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία ευχαριστούμε. Χρόνια πολλά σε όλους», τόνισε ο κ. Μώραλης.
Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε δήλωσή της, τόνισε:
«Γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη σε μια από τις πιο παραδοσιακές και αγαπημένες γειτονιές της πόλης, την αγορά του Πειραιά. Επιθυμία μας ήταν να διοργανώσουμε μια μεγάλη γιορτή με μουσική, χορό, κέφι, τραγούδια για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Η Τσικνοπέμπτη είναι ημέρα διασκέδασης και χαίρομαι που οι Πειραιώτες συμμετείχαν στην εκδήλωση».
Στη συνέχεια, η κα Ζαρακέλη κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου.
Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην κεντρική αγορά του Πειραιά, με τη στήριξη του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Εξέφρασε επίσης, την ικανοποίησή του και τη χαρά του για τον μεγάλο αριθμό Πειραιωτών που διασκέδασε και πέρασε όμορφα, σήμερα Τσικνοπέμπτη, στο παραδοσιακό γλέντι του Δήμου Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter