Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τραγωδία» ανοικτά των Παξών- Δώδεκα νεκροί- Εικοσιένα διασωθέντες

0paxoi

Συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα οι έρευνες για την ανεύρεση ναυαγών αλλά και σορών από το ναυάγιο σκάφους ανοιχτά των Παξών, που είχε ως αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για δύο άντρες 45-50 ετών και μία γυναίκα περίπου 25 ετών με υποθερμία και εισροή νερού στους πνεύμονες. Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου που σημειώθηκε 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά των Παξών δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50. Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσα τους να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ γίνεται λόγος οι μετανάστες να ήταν πολλές μέρες στη θάλασσα.
Ο Δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο ενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.
Στην επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών συμμετείχαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και πλωτά του Λιμενικού Σώματος.Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter