Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι ΑΘΗΝΑΙΔΕΣ τίμησαν τον Β. Μαρινάκη

0Μαρινάκης

Τον κ.Β. Μαρινάκη για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο εντός και εκτός Ελλάδας τίμησαν χθες στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου φιλανθρωπικού Gala οι ΑΘΗΝΑΙΔΕΣ της οικογένειας AHEPA.

Στην εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν επώνυμα στελέχη του επιχειρείν και της ναυτιλίας, την τιμητική-αναμνηστική πλακέτα επέδωσε στον κ. Β. Μαρινάκη ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Β. Κορκίδης. Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ ανέφερε τα ακόλουθα:
«Είναι γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης γνωρίζει πολύ καλά πώς παίζεται το «ντέρμπι» της ναυτιλίας και δεν βρίσκεται τυχαία στη καλύτερη ενδεκάδα των Ελλήνων εφοπλιστών, που πρόσφατα αναδείχθηκαν ανάμεσα στις 100 προσωπικότητες της ναυτιλίας. Μάλιστα με τις τελευταίες του κινήσεις και το ταλέντο του, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ξέρει καλά πώς να διαβάζει τα σημάδια της αγοράς. Η ανακοίνωση της συμφωνίας του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου το περασμένο έτος (2018) για τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες, ήρθε να ταράξει τα νερά της διεθνούς ναυτιλίας και να σχεδιάσει ένα νέο χάρτη θαλασσίων μεταφορών. Και αυτό αφού επρόκειτο για ένα super deal αξίας 1,65 δισ. δολαρίων που άλλαξε τις ισορροπίες στο παγκόσμιο επιχειρείν δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες τάνκερ στον κόσμο, αφού αριθμεί 68 δεξαμενόπλοια υψηλών προδιαγραφών.
Η αγάπη του Βαγγέλη Μαρινάκη για την Ελλάδα και την ιστορία της έχει αποτυπωθεί στα πλοία του, αφού πολλά φέρουν ονόματα αρχαίων ή μυθικών ηρώων: Μέγας Αλέξανδρος, Αχιλλέας και βεβαίως του στρατηγού Μιλτιάδη, που ήταν και το όνομα του πατέρα του. Αυτή την αγάπη , αλλά και τις αρχές του τις πήρε από τον πατέρα του και φυσικά από τη μητέρα του Ειρήνη. Βεβαίως το «γονίδιο της ναυτιλίας» το κληρονόμησε από τον πατέρα του, το αείμνηστο Μιλτιάδη Μαρινάκη ο οποίος στη δεκαετία του ’70 απόκτησε και το πρώτο του πλοίο και ίδρυσε την εταιρεία «Vanimar». Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν επιστήθιος φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ είχε εκλεγεί και βουλευτής της Ν.Δ.. Ήταν επίσης στενός φίλος του Σταύρου Νταϊφά και αυτός ήταν ο λόγος που αναμείχθηκε με τα διοικητικά της ομάδας και μαζί με 10 ακόμη εφοπλιστές ανέλαβαν την ΠΑΕ Ολυμπιακός με πρόεδρο τον Σταύρο Νταϊφά.
Αρχικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Richmond και εργάστηκε σε άλλες επιχειρήσεις shipbroking στο Λονδίνο, ενώ το 1993 άρχισε να παίρνει τη δική του πορεία, ιδρύοντας την εταιρεία «Curzon Maritime». Ο ίδιος έχει δηλώσει πως ο πατέρας του δεν ήθελε να μείνει στην οικογενειακή επιχείρηση, γι’ αυτό και τον έστειλε να εργαστεί σε άλλες εταιρείες πρώτα, ενώ από τα 15 του χρόνια τον συνόδευε στα επαγγελματικά του ταξίδια. Έτσι, μετά τις σπουδές του στο Λονδίνο, ξεκίνησε την καριέρα του σαν εκπαιδευόμενος μεσίτης στη βρετανική «Harley Mullion».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, αφού τα όσα βρήκε με τα όσα δημιούργησε δεν συγκρίνονται και όλοι στον Πειραιά το γνωρίζουμε καλά. Η μετέπειτα πορεία του γνωστή, όπως γνωστή και η ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό και τα αυτοδιοικητικά του Πειραιά όπως και η δυναμική του είσοδος στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δίπλα του πάντα η οικογένεια του, η σύζυγος του Αθανασία και τα τέσσερα παιδιά τους με τον μεγάλο του γιο Μιλτιάδη να ακολουθεί τα βήματα του παππού και πατέρα.
Το Φιλανθρωπικό του έργο είναι πολύ σημαντικό και τον ευχαριστούμε.
Δεν έχουν σταματήσει να επιδεικνύουν το κοινωνικό τους πρόσωπο μέσω του φιλανθρωπικού τους έργο ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός που και τις 365 ημέρες των χρόνων φροντίζουν να διαθέτουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Επίσης, είναι γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Ελλάδα, κατασκευάζοντας πάρκα, παιδικές χαρές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Αλλά η κοινωνική του προσφορά δεν περιορίζεται μόνο στον Ελληνικό χώρο. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ, πρόσφερε βοήθεια στους άστεγους της πόλης το οποίο και έλαβε μεγάλη προβολή από τα Βρετανικά μμε. Όλοι θυμόμαστε πως για μερικές εβδομάδες, το λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούσε τους ανθρώπους δίχως πατρίδα, με τις κουζίνες του Καραϊσκάκη να προσφέρουν δωρεάν γεύματα στους άτυχους αυτούς ανθρώπους. Μάλιστα, η βοήθεια δεν ήταν μόνο αυτή, αλλά και με ρούχα, παιχνίδια και άλλα πολλά. Όταν λοιπόν μετά από εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη έγιναν όλα αυτά, το σίγουρο ήταν ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Το ίδιο έπραξε και μετά τις φονικές καταστροφές στη Δυτική Αττική. Ο ίδιος λέει ότι υπάρχουν αυτά που πολλές φορές με ευφράδεια λέγονται και δεν γίνονται ποτέ και αυτά που γίνονται και δεν λέγονται. Ο ίδιος επιλέγει το δεύτερο, τις καλές πράξεις, αντί τα ωραία λόγια. Έχει να επιδείξει ένα ευρύ κοινωνικό έργο μια ιδιαίτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο για την οποία τιμήθηκε και από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.
Στην ετήσια εκδήλωση τους, οι «ΑΘΗΝΑΙΔΕΣ» σύμφωνα με την αποστολή τους να προάγουν τα ιδανικά του Ελληνισμού, της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της Κοινωνικής ευθύνης, της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας, επέλεξαν έναν άνθρωπο που τα συνδυάζει όλα, τον αγαπητό φίλο πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter