Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η POLYECO φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνή οργανισμό IACCCA

0polyeconeo 002

Τη φθινοπωρινή συνάντηση των μελών του διεθνούς οργανισμού εταιρικών συλλογών σύγχρονης τέχνης IACCCA διοργάνωσε στα γραφεία της η Polyeco καθώς για πρώτη φορά εκπρόσωποι των σημαντικότερων εταιρικών συλλογών σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως βρέθηκαν στη χώρα. Η Πρωτοβουλία της Polyeco για τη σύγχρονη τέχνη PCAI, ως η πρώτη ελληνική συλλογή που έγινε δεκτή στον οργανισμό, μαζί με την Πρόεδρο του Οργανισμού, ανέλαβε τη διοργάνωση μιας σειράς από επισκέψεις σε μουσεία, πολιτιστικά ιδρύματα και συλλογές στην Αθήνα.
Ο IACCCA αποτελεί διεθνή οργανισμό που συγκεντρώνει τις σημαντικότερες εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης παγκοσμίως ενώ μέλη του οργανισμού, μεταξύ άλλων, είναι η Deutsche bank, η Gazprom bank, η Fidelity Investments, η HSBC κα. Εκτός από τις συναντήσεις, ο IACCCA διοργανώνει επίσης συμπόσια γύρω από τη σύγχρονη τέχνη ανοιχτά σε καλλιτέχνες, επιμελητές, φιλότεχνους και στο ευρύ κοινό.
Η Loa Haagen Pictet της Pictet Group, πρόεδρος του IACCCA, δήλωσε για την επίσκεψη του οργανισμού στην Ελλάδα: «Σκοπός του IACCCA είναι να προωθήσει τις τέχνες και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ως κομμάτι μιας εταιρικής δέσμευσης προς τους εργαζόμενους και τους πελάτες αλλά και προς το ευρύ κοινό. Ο IACCCA συγκεντρώνει πάνω από 50 εταιρικές συλλογές σύγχρονης τέχνης, οι οποίες μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές και μαθαίνουν η μία από την άλλη. Η διεξαγωγή της πρώτης μας συνάντησης στην Ελλάδα, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στη Polyeco, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία να συναντηθούμε αλλά και να επισκεφτούμε πολλές εκπληκτικές ελληνικές συλλογές σε συνδυασμό με το πρόγραμμά μας για με την εμπλοκή των εργαζόμενων στις τέχνες.
Ο πρόεδρος της Polyeco, Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι στην Polyeco που φιλοξενήσαμε στα γραφεία μας τη πρώτη συνάντηση του οργανισμού IACCCA στην Ελλάδα. Ως ο πρώτος ελληνικός φορέας που συμμετείχε στον οργανισμό, συνεχίζουμε την απόλυτα επιτυχημένη πορεία μας με σκοπό την περιβαλλοντική αφύπνιση μέσω της προώθησης των τεχνών στο κοινό αλλά και στους εργαζομένους.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter