Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«O Μυστηριώδης κύριος Τιλτ» κάνει την εμφάνισή του στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο!

tilt1280x800px 2

«Ο Μυστηριώδης κύριος Τιλτ» κάνει απρόσμενα... την εμφάνισή του στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και υπόσχεται να παραμείνει εκεί για όλη την σχολική χρονιά 2019-2020. Ο κύριος Τιλτ δεν είναι άνθρωπος, ούτε μέλος του ζωικού βασιλείου. Δεν είναι φυτό, αλλά ούτε και εξωγήινος. «Ο μυστηριώδης κύριος Τιλτ» είναι ένα πανέξυπνο ρομπότ από την μακρινή Αυστραλία που πρωταγωνιστεί στην νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση για τους πιο νεαρούς/ές φίλους/ες, 5 ετών και άνω.

Η πρεμιέρα

Η πρεμιέρα της παράστασης αυτής είναι την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 σε μία εκδήλωση ανοικτή για το κοινό!

Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 19:30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση.

Πριν από την παράσταση η Ελένη Φωτίου, Διεθνολόγος-Δημοσιογράφος και Ιδρύτρια της πλατφόρμας mamakita.gr, αναλαμβάνει να μιλήσει για το αγαπημένο της θέμα, τα ταξίδια, παίζοντας ένα παιχνίδι με όλους τους θεατές, μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα και από τις 18:00 έως τις 20:30 το UΤech Lab, του Ιδρύματος Ευγενίδου περιμένει μικρούς και μεγάλους να φωτογραφηθούν στην μεγάλη «πράσινη οθόνη» που διαθέτει, με φόντο εντυπωσιακά πλάνα από την πλανηταριακή παράσταση «Ο Μυστηριώδης κύριος Τιλτ». Οι φωτογραφίες θα αποστέλλονται αμέσως με email στους φωτογραφιζόμενους χωρίς κόστος και το Ίδρυμα Ευγενίδου δεν θα κρατάει αρχείο των εν λόγω φωτογραφιών. Η είσοδος στο UTech Lab θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

- Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Έχουμε και λέμε:

Ο κύριος Τιλτ θα εμφανιστεί απροσδόκητα μπροστά σε δύο αδέλφια, την Άννι και τον Μαξ, όταν στην προσπάθειά τους να αναπαραστήσουν σωστά τις εποχές σε μία σχολική εργασία, κάτι κάνουν λάθος. Για να δουν τι πήγε στραβά με την εργασία, θα ξεκινήσουν μαζί ένα συναρπαστικό ταξίδι πάνω, κάτω και έξω από την Γη. Στο τέλος του ταξιδιού τα δύο αδέλφια θα έχουν καταλάβει το λάθος τους στην σχολική εργασία, και θα έχουν ανακαλύψει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές. Με την βοήθεια του κύριου Τιλτ θα κατανοήσουν τελικά ότι για να λύσουν ένα πρόβλημα αρκεί κάποιες φορές να βλέπουν τα πράγματα από... άλλη γωνία!

Η παραγωγή υπογράφεται από το «Melbourne Planetarium».

Την απόδοση των ρόλων στα ελληνικά έκαναν οι: Αντώνης Λουδάρος, Παναγιώτα Βλαντή και Δημήτρης Μάριζας, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια της μεταγλώττισης ανέλαβε η Μαρία Ζερβού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter